Élményeink a Krisna-völgyi Búcsúban

kis kepHa valaki először hallja az önkéntesség szót, lehet, hogy az jut eszébe, hogy fizetés nélkül, ingyen kell dolgoznia. Azonban, ha egyszer valóban kipróbálja, hamar megérti, hogy az önkéntesség másról szól: az életet ismeri meg jobban általa! Mi is erre a következtetésre jutottunk a Krisna-völgyi Búcsúban való önkénteskedésünk során.

A Búcsú három napján az Öko-völgy Alapítvány sátrában vártuk az érdeklődőket, ahol rövid kérdőívek kitöltése révén a gyakorlatban azonnal alkalmazható, a környezettudatos életmódhoz kapcsolódó praktikákkal ismerkedhettek meg . A kérdőívek kitöltését egy poszterrel jutalmaztuk, amelyen részletes életvezetési tanácsok találhatók az ökologikus életmóddal kapcsolatban. Kellemes csalódások értek bennünket a vendégekkel való beszélgetések során: kiderült, hogy sokan odafigyelnek az életmódjukra, és tanítják a gyermekeiket is a környezettudatosságra.

1

Az Alapítvány sátrában, és az annak helyet adó mintegy egy hektáros Ökoportán kívül még számtalan program várta az érdeklődőket: miután kisvasúttal körutazást tettek a Völgyben…

2

kedvükre válogathattak a különböző vásárfiákból, felölthették magukra a Krisna-völgyben élők hagyományos öltözékét, megtekinthették a Tehénvédelmi Központot…

3

a kertészetet, a templomot, részt vehettek egy hagyományos esküvőn, és a gyerekek folklór előadásán is.

Az itt élő bhakták (Krisna-tudatú hívők) minden látogatóval kedvesen és mosolyogva beszéltek, és ez a lelkesedés és kitartás minket is megfogott.

4

 

Az önkénteskedés ideje alatt rengeteget tanultunk, és nem csak az itt élő bhaktákkal, de sok idelátogatóval is megismerkedhettünk. Önkéntesként az előkészületek és a Búcsú ideje alatt belülről is megismerhettük Krisna-völgyet (úgy, ahogyan egy Búcsúba látogató nem ismerhetné meg).
A három nap alatt a bhaktáktól nyugalmat és kedvességet, az idelátogató emberektől pedig nyitottságot tanultunk.

 

– Kálmán Nikoletta és Kun Róbert –
hallgatók, Szent István Egyetem, Gödöllő

1 hozzászólás to “Élményeink a Krisna-völgyi Búcsúban”

 • Nagy Ilona:

  Tisztelt Ökovölgy!
  Kedves Önkéntesek és Rendezők, Tudósítók!

  Meghatódva néztem filmjüket, értesítésüket.

  Tudom, hogy a búcsú kialakult időpontján a kedvemért nem lehet változtatni.
  Felmerült bennem, hogy a Német országban élő unoká(i)mat is elvinném egy alkalommal, mondjuk 2017-ben.
  Mivel ott az év folyamán több iskolaszünet van, a tanítás vége, illetve bizonyítványosztás július utolsó napjára esik.

  Talán egyszer kivételt tehetnének, és a külföldi diákok is megtekinthetnék ezt a kivételes életmódot bemutató ünnepség sorozatot.

  Jövőre igyekszem én is személyesen részt venni. Addig is mindent köszönök. Jó egészséget kívánok, sok örömöt és sikert minden vonalon, minden Érintettnek!

  Tisztelettel: Ilonka

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Hozzuk létre saját öntözőrendszerünket! Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás
Fotógaléria
Loading...
image im003806k-jpg image im003865k-jpg image im003873k-jpg image im003909k-jpg image im003869k-jpg image im003855k-jpg image im003917k-jpg image magfejto_2010apr16_3-jpg image im003862k-jpg image im003870k-jpg image magfejto_2010apr16_k-jpg image im003821k-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
„ A példamutatás nem az egyik útja a tanításnak, hanem az egyetlen útja.”
Albert Einstein