Ha a vágóhidaknak üvegfaluk lenne…

akkor mindenki vegetáriánus lenne – így hangzik az egyik jelmondata az Állatokkal való Etikus Bánásmódért (PETA) nevű amerikai szervezet www.meat.org címen elérhető honlapjának.

Az internetes orgánum létrehozásának célja, hogy valósághű módon mutassa be a tenyésztett állatokkal való bánásmódot. Sokak által ismert, hogy a nagyüzemi állattartás gyakran önmagában kimeríti a legkegyetlenebb állatkínzás fogalmát, amelyet az állatok brutális és fájdalmas lemészárlás követ. A honlap tudatosítani kívánja a fogyasztókban, hogy az általuk vásárolt hús milyen módon „készül”, amíg végül az asztalukra kerül.

Kétségtelen, hogy a honlapon látható filmfelvételek, fotók nem a könnyed szórakoztatást szolgálják. Céljuk, hogy tudatosítsák: senkinek nem lenne szabad elfeledkeznie arról, hogy mi történik napról-napra az állatokkal, és hogy a húsevők miféle termékeket vásárolnak a hentesnél.

A honlap szerkesztőnek következtetése, hogy a megoldást az, ha ki-ki – miután megismerte az igazságot -, másfajta élet- és táplálkozási módot választana. Kutatások által igazolt tény, hogy aki vegetáriánussá válik, az – a mellet, hogy megnyugodhat a lelkiismerete – egészségesebb lesz, sőt, nagyon sokat tesz a környezete védelméért is.

www.meat.org

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Hozzuk létre saját öntözőrendszerünket! Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás
Fotógaléria
Loading...
image fnyn_2010apr17_k-jpg image dscn6465-jpg image fnyn_2010apr17_4_k-jpg image dscn6457-jpg image dscn6418-jpg image dscn6394-jpg image dscn6436-jpg image dscn6422-jpg image fnyn_2010apr3_3_k-jpg image dscn6415-jpg image dscn6452-jpg image fnyn_2010apr17_3_k-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"A világegyetemen belül az Úr irányít minden élőt és élettelent, s minden az Övé. Az embernek ezért csupán azt szabad elfogadnia, amire szüksége van, s ami őt illeti meg. Minden mástól tartózkodnia kell, jól tudván, hogy az kihez tartozik."
Srí Ísopanisad, első mantra