Ha a vágóhidaknak üvegfaluk lenne…

akkor mindenki vegetáriánus lenne – így hangzik az egyik jelmondata az Állatokkal való Etikus Bánásmódért (PETA) nevű amerikai szervezet www.meat.org címen elérhető honlapjának.

Az internetes orgánum létrehozásának célja, hogy valósághű módon mutassa be a tenyésztett állatokkal való bánásmódot. Sokak által ismert, hogy a nagyüzemi állattartás gyakran önmagában kimeríti a legkegyetlenebb állatkínzás fogalmát, amelyet az állatok brutális és fájdalmas lemészárlás követ. A honlap tudatosítani kívánja a fogyasztókban, hogy az általuk vásárolt hús milyen módon „készül”, amíg végül az asztalukra kerül.

Kétségtelen, hogy a honlapon látható filmfelvételek, fotók nem a könnyed szórakoztatást szolgálják. Céljuk, hogy tudatosítsák: senkinek nem lenne szabad elfeledkeznie arról, hogy mi történik napról-napra az állatokkal, és hogy a húsevők miféle termékeket vásárolnak a hentesnél.

A honlap szerkesztőnek következtetése, hogy a megoldást az, ha ki-ki – miután megismerte az igazságot -, másfajta élet- és táplálkozási módot választana. Kutatások által igazolt tény, hogy aki vegetáriánussá válik, az – a mellet, hogy megnyugodhat a lelkiismerete – egészségesebb lesz, sőt, nagyon sokat tesz a környezete védelméért is.

www.meat.org

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image img_8245-jpg image img_7820-jpg image img_7862-jpg image img_7960-jpg image hazafele_a_foldekrol-jpg image meheszet-jpg image szenaforgatas-jpg image oszi_tajkep-jpg image cserepkalyha_epites-jpg image fozes_foldtuzhelyen-jpg image gyumolcsfak_tavasszal-jpg image krisna-volgyi_gyerekek-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ha csak egy ember álmodik, az csak egy álom, ha sokan álmodnak együtt, az egy új valóság kezdete."
Hundertwasser