La Nouvelle Mayapur

P1090514 copyAz idén La Nouvelle Mayapurban, vagyis Új-Majapurban, a Franciaországi ISKCON farmon került megrendezésre az európai tehénvédelmi és farmgazdálkodási konferencia. Általában minden évben más-más európai farmközösség ad otthont ennek a három napos találkozónak, így az idén a franciaországi közösségre került sor. Krisna-völgyet az idén hárman képviselték: Barsi Attila (Rádha Kanta dász), Kósa Antal (Antardhí dász), valamint Lakatos Attila (Árjadéva dász); továbbá a mi alapítványunkat kollégánk, Kirs György képviselte. A résztvevők most is több európai országból érkeztek, úgy mint Angliából, Olaszországból, Svédországból, és természetesen Franciaországból, illetve Magyarországról.

P1090408

A találkozó első napján bemutatták nekünk a farmközösséget, amit 1974-ben alapítottak az ISKCON tagjai. Tulajdonképpen ez az ISKCON által alapított első farmközösség Európában. A terület, illetve az ott folyó tevékenységek megismerése során természetesen legtöbb időt az ottani tehenészetben, és a kertészetben töltöttünk, hiszen ezek a gazdasági ágazatok kapcsolódnak legszorosabban a konferencia témájához.

P1090429

P1090439

A második napon a különböző farmok résztvevői mutatták be gazdaságukat, és az ottani tevékenységeket, fejlesztéseket. Így bepillantást nyertünk a svédországi Almviksgard, az olaszországi Villa Vrindavana, az angliai Bhaktivedanta Manor és Leicester, valamint a magyarországi Krisna-völgy gazdálkodásába – ezt a rövid, képes bemutatót Barsi Attila tartotta az elmúlt év történéseiről és fejlesztéseiről.

P1090446

A harmadik napon több előadásra is sor került. Krisna-völgy képviselője, Kósa Antal elgodolkodtató előadást tartott arról, hogy miért éri meg ökröket tartani és dolgoztatni. Kollégánk, Kirs György pedig az Öko-völgy nemzetközi munkájáról, pályázati projektjeiről és feladatairól tartott egy rövid előadást.

P1090524

A konferencia két fő szervezője Kádár Gábor (Govindanandana dász), aki az európai Tehénvédelemért felelős vezető, illetve Carlos Queiroz (Kalakantha dász), aki a Fenntartható vaisnava közösségek szervezetének elnöke kifejezték, hogy a konferencia fő célja a farmközösségek és az ISKCON vezetősége közötti együttműködés erőteljesebbé tétele, valamint egy nemzetközi szintű szoros hálózat kialakítása a különböző farmközösségek között.

P1090410

 

Természetesen ez a konferencia is jól sikerült, sok ötletet gyűjtöttünk, és ihletet merítettünk munkánk folytatásához. Segítünk a farmgazdaságok közötti hálózat kiépítésében, és már várjuk a jövő évi találkozót.

 

Lakatos Attila, Kirs György

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Hozzuk létre saját öntözőrendszerünket! Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás
Fotógaléria
Loading...
image ov_fenntarthat_konf_32_20081008-jpg image ov_fenntarthat_konf_8_20081008_kisebb-jpg image ov_fenntarthat_konf_12_20081008-jpg image ov_fenntarthat_konf_19_20081008_kisebb-jpg image ov_fenntarthat_konf_2_20081008_kisebb-jpg image ov_fenntarthat_konf_31_20081008-jpg image dscn7261-jpg image bhakti_kert_7-jpg image dscn7275-jpg image bhakti_kert_4-jpg image bhakti_kert_1-jpg image bhakti_kert_6-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ha csak egy ember álmodik, az csak egy álom, ha sokan álmodnak együtt, az egy új valóság kezdete."
Hundertwasser