Szakmai gyakorlat – a kísérő tanár szemszögéből

Az Öko-völgy Alapítvány és a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola között 2008-ban létrejött együttműködési megállapodásnak köszönhetően a Főiskola hallgatói 2010. május 5-9. között a Krisna-völgyi Ökofarmon végezték éves szakmai gyakorlatukat.

Az öt napos program rendkívül élménydús és intenzív volt. Már az első napos leérkezésünket követően egy előadáson vettek részt a hallgatók, majd a többi négy napon is mind délelőtt, mind délután egy-egy hosszabb, néha kétórás előadást is meghallgathattak. Az előadások között voltak elméleti, és kifejezetten gyakorlati jellegűek, ugyanakkor a szervezők – ahol lehetett – sikeresen kombinálták a kettőt. Kifejezetten sikeres volt ebből a szempontból a gyógynövényeket bemutató délutáni foglalkozás, amely során a völgyben található gyógynövényekkel a diákok szemtől szemben is találkozhattak.

Az elméleti előadásokat az előadók ügyesen fűszerezték némi humorral, ugyanakkor a megértést és az odafigyelést nagyban segítették az előre elkészített segédanyagok kiosztása. A gyakorlati foglalkozások közül rendkívül nagy tetszést váltott ki a hallgatók körében a közös bográcsozás, amelynek keretében bepillantást nyerhettek a vegetáriánus konyhaművészetbe, és a biokertészetben való gyakorlat, ami élővé és kézzelfoghatóvá tette mindenki számára az oly sokat emlegetett biogazdálkodás fogalmát.

Bár mind az Öko-völgy Alapítványnak, mind a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolának ez volt az első ilyen jellegű szervezése, a szakmai gyakorlat résztvevői szinte kivétel nélkül maximálisan meg voltak elégedve a szervezéssel, az előadások és gyakorlatok minőségével, a szállással, és az ellátással is. Mindenki számára hasznos időtöltésnek bizonyult ez az öt nap: megismerhettük a fenntartható fejlődés alapelveit, és ennek részeként a gyakorlatban is megtapasztalhattuk a biogazdálkodás előnyeit.

Mindannyiunkra komoly hatást gyakorolt a Krisna-völgyi szakmai gyakorlat, és remélhetőleg hozzájárult ahhoz, hogy mindannyian megtegyünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy még inkább környezettudatosabban éljük ezután a mindennapjainkat.

Nagy Richárd
tanársegéd
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola

További képek a gyakorlatról itt

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image gate_zoldklub_krisnavolgyben_2009-jpg image corvinusklub_2010marc22_k-jpg image meheszet-jpg image oszi_tajkep-jpg image hazafele_a_foldekrol-jpg image szenaforgatas-jpg image gyumolcsfak_tavasszal-jpg image cserepkalyha_epites-jpg image fozes_foldtuzhelyen-jpg image krisna-volgyi_gyerekek-jpg image img_7960-jpg image img_7862-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Az állatok a barátaim, és a barátaimat nem eszem meg!"
G.B. Shaw