Szakmai gyakorlat – a kísérő tanár szemszögéből

Az Öko-völgy Alapítvány és a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola között 2008-ban létrejött együttműködési megállapodásnak köszönhetően a Főiskola hallgatói 2010. május 5-9. között a Krisna-völgyi Ökofarmon végezték éves szakmai gyakorlatukat.

Az öt napos program rendkívül élménydús és intenzív volt. Már az első napos leérkezésünket követően egy előadáson vettek részt a hallgatók, majd a többi négy napon is mind délelőtt, mind délután egy-egy hosszabb, néha kétórás előadást is meghallgathattak. Az előadások között voltak elméleti, és kifejezetten gyakorlati jellegűek, ugyanakkor a szervezők – ahol lehetett – sikeresen kombinálták a kettőt. Kifejezetten sikeres volt ebből a szempontból a gyógynövényeket bemutató délutáni foglalkozás, amely során a völgyben található gyógynövényekkel a diákok szemtől szemben is találkozhattak.

Az elméleti előadásokat az előadók ügyesen fűszerezték némi humorral, ugyanakkor a megértést és az odafigyelést nagyban segítették az előre elkészített segédanyagok kiosztása. A gyakorlati foglalkozások közül rendkívül nagy tetszést váltott ki a hallgatók körében a közös bográcsozás, amelynek keretében bepillantást nyerhettek a vegetáriánus konyhaművészetbe, és a biokertészetben való gyakorlat, ami élővé és kézzelfoghatóvá tette mindenki számára az oly sokat emlegetett biogazdálkodás fogalmát.

Bár mind az Öko-völgy Alapítványnak, mind a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolának ez volt az első ilyen jellegű szervezése, a szakmai gyakorlat résztvevői szinte kivétel nélkül maximálisan meg voltak elégedve a szervezéssel, az előadások és gyakorlatok minőségével, a szállással, és az ellátással is. Mindenki számára hasznos időtöltésnek bizonyult ez az öt nap: megismerhettük a fenntartható fejlődés alapelveit, és ennek részeként a gyakorlatban is megtapasztalhattuk a biogazdálkodás előnyeit.

Mindannyiunkra komoly hatást gyakorolt a Krisna-völgyi szakmai gyakorlat, és remélhetőleg hozzájárult ahhoz, hogy mindannyian megtegyünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy még inkább környezettudatosabban éljük ezután a mindennapjainkat.

Nagy Richárd
tanársegéd
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola

További képek a gyakorlatról itt

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image img_7862-jpg image img_8245-jpg image img_7820-jpg image img_7960-jpg image ov_fenntarthat_konf_2_20081008_kisebb-jpg image ov_fenntarthat_konf_32_20081008-jpg image ov_fenntarthat_konf_31_20081008-jpg image ov_fenntarthat_konf_19_20081008_kisebb-jpg image ov_fenntarthat_konf_8_20081008_kisebb-jpg image ov_fenntarthat_konf_12_20081008-jpg image im003873k-jpg image magfejto_2010apr16_3-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Forradalmian új, radikális szemléletváltás menthet csak meg minket. Ennek megvalósítása azonban világszerte óriási ellenállásba ütközik tévhitek, tájékozatlanság, megszokottság és a rövidtávú ellenérdekeltség miatt."
Vida Gábor