Gazdálkodj ökosan! – Fenntarthatósági Konferencia, 2011

Az Öko-völgy Alapítvány immár negyedszer rendezett konferenciát Krisna-völgyben. Október 5-i rendezvényünkön 132 vendég vett részt. A konferencia témája idén az ökológiai gazdálkodás volt: élménygazdag, inspiráló terepi bemutatókon keresztül igyekeztünk átadni a Krisna-völgyi biogazdaság tapasztalatait.

A délelőtti előadások, és kerekasztal-beszélgetés vezették be a délutáni programot, amikor Krisna-völgy ökológiai gazdálkodási és életmód szakértői tartottak bemutatókat mindennapi gyakorlatukból. A kedvcsináló bemutatók jelképesen végigvezették a résztvevőket a „gabona útján” a vetéstől a kenyérig, érintettük az ökológiai tejtermelést és a biokertészetet.

Vendégeink kipróbálhatták a földtűzhelyen való ételkészítést

Látható volt például ökrös szántás, ökrös szárazmalom, gabonaőrlési bemutató, és lepénysütés földtűzhelyen. A gabona elvetéséhez kapcsolódóan volt búzafűlé készítés- és kóstolás is. A frissen sült lepénykenyérhez házisajt- és vajkészítési bemutató tartozott, a háromhajós téglapincében pedig a biokertészet terményeinek tárolási módjait lehetett megtekinteni.

A délutáni program fő attrakciója volt a négyökrös szántás

Meggyőződésünk, hogy az ökofalvak tapasztalatai mintaként szolgálhatnak a fenntartható világ megvalósítása felé vezető úton. Ehhez a tapasztalatcseréhez szeretnénk hozzájárulni konferenciánkkal, biztosítva a lehetőséget a résztvevők szabad eszmecseréjéhez is. Várjuk szeretettel az érdeklődőket bemutatóinkon, és jövő évi – ötödik – fenntarthatósági konferenciánkon!

– KA –

2 hozzászólás to “Gazdálkodj ökosan! – Fenntarthatósági Konferencia, 2011”

 • Dr. Rónay Dezső:

  Tisztelt Kollégák!
  A Cserehát Program kiemelt Mintaprogramja keretében egy hasonló elképzelés megvalósításán dolgozunk. Szeretnénk felvenni Önökkel a kapcsolatot és együttműködni egy bio mintafarm kialakításában. A dolgozók cigányok lesznek, ezért a szokásostól eltérő koncepció kidolgozásához kérjük segítségüket.
  A személyes látogatásra is szükség lenne, kérjük, hogy az időpontot és a pontos megközelítést mielőbb jelezni szíveskedjenek.
  DGF Hungary Plus Non-Profit Kft nevében:
  Dr. Rónay Dezső
  Corvinus Egyetem Ökológia Tanszék
  Biokultúra Egyesület

 • anna:

  Cigányok fognak “dolgozni”?!….hahaha, kedves Doktor Úr elképesztően naiv!!! Beszélt Ön már a Széchenyi Tervvel foglalkozó cégekkel, hogy milyen tapasztalataik voltak azokkal a programokkal, ahol cigányokkal próbáltak “dolgozni”?! Mert én igen, elvégeztem egy pályázatíró tanfolyamot, ahol erre külön felhívták a figyelmünket, hogy ezek egytől-egyig megbuktak, és hogy vegyük már tudomásul, hogy ők NEM AKARNAK DOLGOZNI!!! Vagy kényszermunka-tábor lesz…?:-)

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Ősszel induló tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
„A régieket nem szabad lebecsülni. Mérhetetlenül okos emberek voltak, sok tekintetben okosabbak, mint mi. Nagy előnyük volt fölöttünk, hogy olyan alkalmakra is gondoltak, amikor az idő nem kifogástalan.”
Hamvas Béla