Gazdálkodj ökosan! – Fenntarthatósági Konferencia, 2011

Az Öko-völgy Alapítvány immár negyedszer rendezett konferenciát Krisna-völgyben. Október 5-i rendezvényünkön 132 vendég vett részt. A konferencia témája idén az ökológiai gazdálkodás volt: élménygazdag, inspiráló terepi bemutatókon keresztül igyekeztünk átadni a Krisna-völgyi biogazdaság tapasztalatait.

A délelőtti előadások, és kerekasztal-beszélgetés vezették be a délutáni programot, amikor Krisna-völgy ökológiai gazdálkodási és életmód szakértői tartottak bemutatókat mindennapi gyakorlatukból. A kedvcsináló bemutatók jelképesen végigvezették a résztvevőket a „gabona útján” a vetéstől a kenyérig, érintettük az ökológiai tejtermelést és a biokertészetet.

Vendégeink kipróbálhatták a földtűzhelyen való ételkészítést

Látható volt például ökrös szántás, ökrös szárazmalom, gabonaőrlési bemutató, és lepénysütés földtűzhelyen. A gabona elvetéséhez kapcsolódóan volt búzafűlé készítés- és kóstolás is. A frissen sült lepénykenyérhez házisajt- és vajkészítési bemutató tartozott, a háromhajós téglapincében pedig a biokertészet terményeinek tárolási módjait lehetett megtekinteni.

A délutáni program fő attrakciója volt a négyökrös szántás

Meggyőződésünk, hogy az ökofalvak tapasztalatai mintaként szolgálhatnak a fenntartható világ megvalósítása felé vezető úton. Ehhez a tapasztalatcseréhez szeretnénk hozzájárulni konferenciánkkal, biztosítva a lehetőséget a résztvevők szabad eszmecseréjéhez is. Várjuk szeretettel az érdeklődőket bemutatóinkon, és jövő évi – ötödik – fenntarthatósági konferenciánkon!

– KA –

2 hozzászólás to “Gazdálkodj ökosan! – Fenntarthatósági Konferencia, 2011”

 • Dr. Rónay Dezső:

  Tisztelt Kollégák!
  A Cserehát Program kiemelt Mintaprogramja keretében egy hasonló elképzelés megvalósításán dolgozunk. Szeretnénk felvenni Önökkel a kapcsolatot és együttműködni egy bio mintafarm kialakításában. A dolgozók cigányok lesznek, ezért a szokásostól eltérő koncepció kidolgozásához kérjük segítségüket.
  A személyes látogatásra is szükség lenne, kérjük, hogy az időpontot és a pontos megközelítést mielőbb jelezni szíveskedjenek.
  DGF Hungary Plus Non-Profit Kft nevében:
  Dr. Rónay Dezső
  Corvinus Egyetem Ökológia Tanszék
  Biokultúra Egyesület

 • anna:

  Cigányok fognak “dolgozni”?!….hahaha, kedves Doktor Úr elképesztően naiv!!! Beszélt Ön már a Széchenyi Tervvel foglalkozó cégekkel, hogy milyen tapasztalataik voltak azokkal a programokkal, ahol cigányokkal próbáltak “dolgozni”?! Mert én igen, elvégeztem egy pályázatíró tanfolyamot, ahol erre külön felhívták a figyelmünket, hogy ezek egytől-egyig megbuktak, és hogy vegyük már tudomásul, hogy ők NEM AKARNAK DOLGOZNI!!! Vagy kényszermunka-tábor lesz…?:-)

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Gömörszőlős – Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért “Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A húsfogyasztás a víz pazarló felhasználásával jár, és rengeteg üvegházgázt állít elő. Óriási nyomást gyakorol a világ erőforrásaira. Jobb egy vegetáriánus étrend."
Lord Stern