Önellátás és önfenntartás

okrok_jarombanKét kisfilmet ajánlunk a témakörben.

 

Az első, Édenkert című 25 perces videó az alkalmazkodó gyümölcsészetről és az ezzel kapcsolatos életmód-alternatíváról szól.

A második kisfilm egy formálódó közösségről, a Becske szövetség terveiről számol be. Budapesttől alig egy órányira, Nógrád megyében kezd kialakulni egy önellátó közösség, amelyhez csatlakozni lehet…

4 hozzászólás to “Önellátás és önfenntartás”

 • PapiPapi:

  Édenkert. Naqyon szép filmek. Csak egy kérdésem van. Van-e akkora földterület (akár Magyarországon), hogy a lakosság jelentős része így termeljen és éljen. Mi lesz a többiekkel? No és milyen szinten lehet így élni? Vissza a 18. századba?

 • kunandras:

  Kedves Papi!
  Nagyon jó kérdés!
  Vicces válasz: ki kell próbálni! 🙂
  Komolyabban szólva: Sajnos a lakosság jelentős része nem fog önként egyszerűbb és fenntarthatóbb életmódra váltani. Csak, ha a külső körülmények kényszerítik rá. Nem kérdés: ami nem fenntartható, annak meg kell változnia… ez mindenképpen bekövetkezik.
  A mi számításaink szerint – amely számítás keretszámai (szántó, kert, tűzifa, állatok legelője, ivóvíz-bázis, természetközeli tájrészletek stb. összterülete) szerepelnek a Beszélgetések… c. könyvünkben is – mintegy – 12-13 millió ember fenntartható és minőségi életet élhetne a mai országterületen, figyelembe véve a táji adottságokat.
  Ha egyszer Krisna-völgy felé jár, szívesen beszélgetnék erről hosszabban is. Nagyon fontos téma!
  Üdvözli: András

 • Horváth Gabriella:

  Üdvözlöm!
  Nagyon tetszik és érdekel ez az életmód. Mikor és hol lehet meglátogatni az ökofalut?

 • revszilvia:

  Köszönjük az érdeklődést!
  A Krisna-völgyi látogatással kapcsolatban minden információt megtalál a http://www.krisnavolgy.hu honlapon.

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink

Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ha törődünk az állatokkal, és törődünk a Földdel, akkor számtalan állat, ember és lakóhely boldogulhat sokkal jobban, mint egy tiszteleten, törődésen, együttérzésen, emberségen, könyörületen alapuló erkölcs hiányában." (Marc Bekoff biológiaprofesszor, a Rügyek és Gyökerek Alapítvány helyi koordinátora) Mindenfelől válságok sújtanak bennünket mostanában. Mivel tönkretettük magunk körül az élővizeket, a földeket, a levegőt és szinte az egész bolygót, ezért súlyos környezeti válsággal kell küzdenünk. Emellett folyamatos háborúk, terrorcselekmények, pereskedések okoznak komoly makro- és mikroszintű társadalmi válságokat. Ezeket tetőzik az időről-időre begyűrűző gazdasági válságok. De mi az igazi oka ennek a rengeteg, alapvető értékeket megrengető válságnak? A válasz az, hogy mindezeknek az igazi gyökere egy mély világnézeti válság, amely az egyre súlyosabb materializmus felé próbál rántani mindenkit. A materializmus értékrendje folyamatosan degradálódik, s ezért nem képes megfelelő, időtálló alapot jelenteni. Amíg az emberiség az individualista, önző, kihasználó értékrendet nem cseréli fel egy lelki-spirituális szemléletmóddal, addig a fenti válságok csak egyre súlyosabbá válnak. Ezért mindenkinek változtatnia kell a környezetéhez való hozzáállásán és ennek tettekben is meg kell mutatkoznia! Amíg lájkoljuk a zöld gondoltokat, de közben teleszemeteljük a világunkat és nem kezdünk visszatérni egy természetesebb életmód felé, addig nincs esély arra, hogy nagyban is megváltozzanak a dolgok. Te legyél az a változás, amit szeretnél, hogy megvalósuljon!  
Zöld gondolatok 2.