10020 év. Nem sok a történelem szempontjából, de nagy idő újonnan létrejött közösségeknek, falvaknak. A 20 év már túl van a gyerekkoron, de még kevés a bölcsességhez. Már kitartást és megfontolt törekvőket jelent, de nélkülözi a generációk váltása utáni tapasztalatot. Mindenképpen említésre méltó.

 

A Magyar Élőfalu Hálózat egy éterikus kenyér. A tagok tiszta gyakorlatból gyúrják, szellemiségükkel kovászolják, elkötelezettséggel kelesztik, a helyi erőfeszítések parazsán sütik, a megszegés után pedig mindenkit jó szívvel várnak az asztalhoz. Mindenkit, aki tudja és értékeli mindazt, ami benne van.
Nyaranta más-más helyszínen találkozunk, hogy tanuljunk egymástól, hogy segítsünk egymásnak, és adhassunk másoknak is, akik most gondolkoznak a kezdésen.

1

Ezúttal a Szeri Ökotanyák Szövetsége vállalta a házigazda szerepét Ópusztaszeren. A korántsem lazán egymás mellett élő, hanem példásan együttműködő családi tanyák egyre szaporodnak a SZÖSZ-ben, és számos követendő, szép mintát adnak a gazdálkodás, a közösségszervezés, a nevelés-oktatás terén.

2

Többünkben is úgy csapódott le, hogy az eddigiek közül tán az egyik legjobb nyári találkozón vagyunk túl. Élményében, hangulatában és tartalmában is nagyon sokat adott. Az előre meghirdetett műhelyfoglakozások igazán részletes eszmecserét tettek lehetővé, és sok témát lehetett egyidejűleg megismerni. Nagyon vonzó és méltó volt a helyszín, sok érdekes ember látogatott el a találkozóra.

5

3

Aki nem tudott részt venni, sajnálhatja. Főként ha érdekli, hogyan lehet békés, egyszerű életet élni, anélkül, hogy problémaként jelennénk meg a világban. A következő télen Agostyánban leszünk…
4

Pártha dász
Krisna-völgy

A képek forrása: Facebook

A fotókat Baranyai Erika Piros készítette

További képek ide kattintva láthatók

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük