Tervezett EM-kísérletek

1. Kísérlet. Kertészet, zöldséges:
3 ágyás (A, B, C) talajoltása (1:10 töménységű EM-oldattal) és két hetenkénti permetezése (1: 300 töménységű EM-keverékkel) a szezonban.
Az eredmények dokumentálása fényképpel és jegyzőkönyvvel (rögzítendők a fontosabb különbségek a kontrollhoz képest, pl.: növekedési erély, gyökeresedés, vitalitás, virágzás /konkrétan virágmennyiség/, terméshozam, kártevők és kórokozók elleni védekezőképesség, éghajlati szélsőségek tűrése stb.)

2. Kísérlet. Kertészet, gyümölcsös:
Néhány Moniliniás fa kezelése heti/2 heti rendszerességgel, 1: 200 – 1: 300 töménységű EM-keverékkel az év végéig.
Az eredmények dokumentálása fényképpel és jegyzőkönyvvel (rögzítendők a fontosabb különbségek a kontroll fákhoz képest, pl.: növekedési erély, kártevők és kórokozók elleni védekezőképesség, következő évi eredmény stb.)

3. Kísérlet. Botanikus kert, tavak:
Egy kis tó (kb. 250 m3) és a part menti növényzet kezelése 2 heti rendszerességgel, 1: 200 – 1: 300 töménységű EM-keverékkel az év végéig.
Az eredmények dokumentálása fényképpel és jegyzőkönyvvel (rögzítendők a fontosabb különbségek más kistavainkhoz képest, pl.: eutrofizációs folyamat, vízvirágzás megjelenése vagy elmaradása, iszapmennyiség stb.)

4. Kísérlet. Szennyvíztisztítás:
Egy nádágy kezelése egyszeri beoltással és 2 heti rendszerességgel, 1: 200 – 1: 300 töménységű EM-keverékkel a próbaüzem alatt.
Az eredmények dokumentálása fényképpel és jegyzőkönyvvel (rögzítendők a fontosabb különbségek a kontroll-nádágyakhoz képest, pl.: belépő szennyvíz kilépő tisztított víz kémia, biológiai tulajdonságai laboreredmények alapján, érdekes lehet az utótározó vízminősége és eutrofizációja a beoltás révén stb.)

5. Kísérlet. Szántóföldi növénytermesztés:
Egy parcella talajoltása és kezelése a vetésforgóban az év végéig.
Az eredmények dokumentálása fényképpel és jegyzőkönyvvel (rögzítendők a fontosabb különbségek a kontroll területekhez képest, pl.: talajminőség, mageredés, gyökérképződés, terméshozam, kártevők és kórokozók elleni védekezőképesség, éghajlati szélsőségek tűrése stb.)

6. Kísérlet. Méhészet:
Néhány család kezelése a kaptárakban a telelés megkezdése előtt pár alkalommal, 1: 200 – 1: 300 töménységű EM-keverékkel.
Az eredmények dokumentálása fényképpel és jegyzőkönyvvel (rögzítendők a fontosabb különbségek a kontroll méhcsaládokhoz képest, pl: vitalitás, szaporodási képesség, áttelelés sikeressége, gombás fertőzések hatása stb.)

1 hozzászólás to “Tervezett EM-kísérletek”

  • Öko-völgy » „Kicsi a baci, de erős”:

    […] A napokban véglegesített kutatási tervek szerint a biokertészetben és a mezőgazdaság más területein, sőt a szennyvíztisztítás terén is kipróbáljuk majd a környezetkímélő módszer hatékonyságát. A most induló kísérletekhez még van mód csatlakozni – kiváló kutatási és szakdolgozat-írási lehetőség! A hat fő témacsoport kifejtése itt található […]

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Hozzuk létre saját öntözőrendszerünket! Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás
Fotógaléria
Loading...
image corvinusklub_2010marc22_k-jpg image gate_zoldklub_krisnavolgyben_2009-jpg image img_8245-jpg image img_7862-jpg image img_7820-jpg image img_7960-jpg image bhakti_kert_1-jpg image bhakti_kert_4-jpg image bhakti_kert_2-jpg image bhakti_kert_3-jpg image img_0166-jpg image dscn7275-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Pár éven belül véső és kalapács nélkül tapodtat sem haladhatunk a szmogban. Mámorító tempóban pusztítjuk magunkat."
Vavyan Fable