Az éghajlatváltozás globális problémává vált, s nem várt kihívások elé állít bennünket. A rövidtávú cselekvés már nem elég, most kell döntenünk, és globális szinten kell intézkedéseket tenni, ugyanakkor egyéni és közösségi szintű változásokra is szükség van.

A társadalom egészét érintő problémák a megoldására irányuló törekvésekben való felelősségvállalás fontosságát felismerve hoztuk létre Krisna-völgyet huszonöt évvel ezelőtt. Krisna-völgy egy vidéki közösség, amely képes válaszokat adni e problémákra. Ahhoz, hogy az emberek megfeleljenek a kihívásoknak, kezdeményezniük kell, s minden egyes személynek tisztában kell lennie saját felelősségével. Az önfenntartó farmközösségek jelentik a megoldást a fent említett problémákra. Ilyen közösségekben mindenki olyan életmódot alakíthat ki, amely harmóniában áll a természettel és a környezettel, s egészségesen, környezettudatosan élhet.

Az Öko-völgy Alapítvány projektje egy falu méretű, százötven főt és mintegy huszonöt, különféle intézményt magába foglaló kísérlet. Mindannyian saját kutatásaikkal és tapasztalataikkal járulnak hozzá e projekthez. Azt az eredményt mutatják meg nekünk, melyet akkor ér el egy közösség, ha a mindennapi élet során is környezettudatos tevékenységet folytat. Nap mint nap különböző alternatívákat mutatunk arra, hogy hogyan oldhatunk meg nem csak környezeti, hanem az egész világot érintő társadalmi és gazdasági problémákat is. Célunk nem csak saját környezetünk és vízkészleteink megóvása, és az emberek nézeteinek alakítása, hanem olyan problémákkal is foglalkozunk, mint a betegségmegelőzés, a teljes foglalkoztatottság, a bűnmegelőzés, illetve a függőségek vagy a depresszió kezelése.

Ezt a különleges programot szeretnénk bemutatni weboldalunkon.