Fő céljaink egyike, hogy csak környezetbarát módszerek alkalmazásával váljunk teljesen önellátóvá. Annak érdekében, hogy ezt elérjük természetesen elő kell tudnunk állítani a saját élelmiszereket. Miközben folyamatosan kísérletezünk és a napi szükségleteink minden egyes elemét próbáljuk megtermelni, terményeink palettája minden évben egyre bővül. Mostanra teljes mértékben jártassá váltunk sokféle zöldség (például paradicsom- és paprikafélék, brokkoli, padlizsán, karfiol, spenót és sok más), gyümölcs, babféle, gabona, kukorica és – az olaj előállításhoz szükséges – napraforgó termelésében. Kísérleteinket annak reményében folytatjuk, hogy képesek leszünk helyben termelt rizzsel, ciroknádból előállított cukorral illetve egyéb dolgokkal, mint például gyapjúszál, ellátni a közösségünket.

Annak érdekében, hogy természetes környezetünknek egyetlen mezőgazdasági törekvésünkkel se ártsunk, kizárólag környezetbarát megoldásokat alkalmazunk. A zöldség- és virágoskertjeink talajának tápanyagellátását a kerti komposzt és a tehenészetünkből származó trágya keverékével végezzük. A kártevők ellen növénytársítást és gyógynövénykivonattal történő permetezést alkalmazunk, ezzel is biztosítva a vegyszermentességet. A termesztett növényeket váltogatjuk, és megpróbáljuk a lehető legtöbb mezőgazdasági munkát az ökrök erejére támaszkodva elvégezni azért, hogy csökkentsük a nehézgépek alkalmazását és az ezzel járó környezetterhelést.

Az állatok ökológiailag fenntartott legelőkön legelnek, és életük végéig védettséget élveznek. Ennek a gondoskodásnak köszönhetően olyan jelenségek szemtanúi lehetünk, melyek az iparosított tejfarmok számára ismeretlenek. Ezek közé tartozik például az, hogy az üszők tejelő és szoptató ideje a vártnál jóval hosszabb, és az állatok szokatlanul hosszú kort élnek meg.

Az ökológiai fenntarthatóság egyik alapvető ismérve a helyi fajok életterének védelme, ezzel a biodiverzitás megőrzése. A huszonöt éves organikus farmgazdálkodásunknak és a környezetbarát technológiáknak köszönhetően a korábban rossz legelők és évtizedeken át tartó műveléssel tönkretett földterületek helyén ma már az őshonos fajok regenerációját láthatjuk. Patakjaink és tavaink vízinövényeinek megóvásával, őshonos – ökrök segítségével karbantartott – rétek és fák telepítésével, illetve a nem őshonos akác arányának csökkentésével próbáljuk ezt a kedvező folyamatot fenntartani. Az utóbbi években a területen néhány, korábban nem fellelhető faj tért vissza, s a madárfajok száma is évről-évre növekszik.

Habár az organikus, ökológiai farmgazdálkodással sok mindent elértünk, még rengeteg tennivaló áll előttünk. Ez az, amiért számunkra a mezőgazdaság továbbra is az egyik fejlődési terület. Azt reméljük, hogy a mezőgazdasági tevékenység által nemcsak az összes élelmiszerünket, hanem a ruházati cikkeket, bútorokat, edényeket és sok egyebet is elő tudunk majd állítani. E célok a tevékenységünk fókuszában maradnak még azután is, hogy elértük, amit kitűztünk, hiszen fenntartásuk folyamatos erőfeszítést igényel.