A projektünk iránti globális érdeklődés oka az, hogy egyik fő célunk a megszerzett tudás és szakértelem alkalmazása azért, hogy később azt másokkal is megoszthassuk, így segítve őket abban, hogy környezetbarát és fenntartható módon létezzenek. A környezettudatos életmódról szerzett tapasztalataink megosztását és továbbadását rendkívül fontosnak tartjuk.

Modellközösségünkben fenntarthatósági konferenciákat szervezünk, s emellett sok hazai és külföldi felkérést is kapunk, melyeket örömmel fogadunk. Fenntarthatósági nyílt napokat és kurzusokat is tartunk, hogy még több lehetőséget nyújtsunk a kapcsolatteremtésre és a tanulásra. Jelenleg kilenc, egész évben elérhető kurzust kínálunk a résztvevőknek. Egy kétévente megjelenő magyar nyelvű magazint is kiadunk, mely többek között az önellátásról, fenntarthatóságról, ökológia barát farmgazdálkodási metódusokról szól. Mintagazdaságunk egész évben nyitva áll a látogatók számára, akiknek a körbevezetések során gyakorlati példákat is mutatunk. A közösség minden év júliusában egy három napos, nagy fesztivált rendez, ahol magyar és külföldi vendégeket fogad, akik betekintést nyerhetnek a lakók életébe, és megismerhetik a mögötte álló kultúrát és filozófiát is. Az éves látogatószám hozzávetőleg 25000 fő.

Szeretnénk az oktatási részleg által nyújtott lehetőségeket bővíteni. Jövőbeni terveink között szerepel egy helyszínen működtetett iskola, ami az érdeklődők számára még több kurzust és műhelyfoglalkozást kínál majd. Reméljük, hogy a farmon dolgozó önkéntesek számát is növelni tudjuk, hiszen ez nem csak arra lehetőség, hogy több segítséghez jussunk, hanem arra is jó alkalom, hogy a tudásunkat megoszthassuk velük.