Tervezett EM-kísérletek

1. Kísérlet. Kertészet, zöldséges:
3 ágyás (A, B, C) talajoltása (1:10 töménységű EM-oldattal) és két hetenkénti permetezése (1: 300 töménységű EM-keverékkel) a szezonban.
Az eredmények dokumentálása fényképpel és jegyzőkönyvvel (rögzítendők a fontosabb különbségek a kontrollhoz képest, pl.: növekedési erély, gyökeresedés, vitalitás, virágzás /konkrétan virágmennyiség/, terméshozam, kártevők és kórokozók elleni védekezőképesség, éghajlati szélsőségek tűrése stb.)

2. Kísérlet. Kertészet, gyümölcsös:
Néhány Moniliniás fa kezelése heti/2 heti rendszerességgel, 1: 200 – 1: 300 töménységű EM-keverékkel az év végéig.
Az eredmények dokumentálása fényképpel és jegyzőkönyvvel (rögzítendők a fontosabb különbségek a kontroll fákhoz képest, pl.: növekedési erély, kártevők és kórokozók elleni védekezőképesség, következő évi eredmény stb.)

3. Kísérlet. Botanikus kert, tavak:
Egy kis tó (kb. 250 m3) és a part menti növényzet kezelése 2 heti rendszerességgel, 1: 200 – 1: 300 töménységű EM-keverékkel az év végéig.
Az eredmények dokumentálása fényképpel és jegyzőkönyvvel (rögzítendők a fontosabb különbségek más kistavainkhoz képest, pl.: eutrofizációs folyamat, vízvirágzás megjelenése vagy elmaradása, iszapmennyiség stb.)

4. Kísérlet. Szennyvíztisztítás:
Egy nádágy kezelése egyszeri beoltással és 2 heti rendszerességgel, 1: 200 – 1: 300 töménységű EM-keverékkel a próbaüzem alatt.
Az eredmények dokumentálása fényképpel és jegyzőkönyvvel (rögzítendők a fontosabb különbségek a kontroll-nádágyakhoz képest, pl.: belépő szennyvíz kilépő tisztított víz kémia, biológiai tulajdonságai laboreredmények alapján, érdekes lehet az utótározó vízminősége és eutrofizációja a beoltás révén stb.)

5. Kísérlet. Szántóföldi növénytermesztés:
Egy parcella talajoltása és kezelése a vetésforgóban az év végéig.
Az eredmények dokumentálása fényképpel és jegyzőkönyvvel (rögzítendők a fontosabb különbségek a kontroll területekhez képest, pl.: talajminőség, mageredés, gyökérképződés, terméshozam, kártevők és kórokozók elleni védekezőképesség, éghajlati szélsőségek tűrése stb.)

6. Kísérlet. Méhészet:
Néhány család kezelése a kaptárakban a telelés megkezdése előtt pár alkalommal, 1: 200 – 1: 300 töménységű EM-keverékkel.
Az eredmények dokumentálása fényképpel és jegyzőkönyvvel (rögzítendők a fontosabb különbségek a kontroll méhcsaládokhoz képest, pl: vitalitás, szaporodási képesség, áttelelés sikeressége, gombás fertőzések hatása stb.)

1 hozzászólás to “Tervezett EM-kísérletek”

  • Öko-völgy » „Kicsi a baci, de erős”:

    […] A napokban véglegesített kutatási tervek szerint a biokertészetben és a mezőgazdaság más területein, sőt a szennyvíztisztítás terén is kipróbáljuk majd a környezetkímélő módszer hatékonyságát. A most induló kísérletekhez még van mód csatlakozni – kiváló kutatási és szakdolgozat-írási lehetőség! A hat fő témacsoport kifejtése itt található […]

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Az emberi közösségek együttműködő, egymást segítő, szeretetteljes világát kell újra felfedeznünk. Ehhez újra el kell sajátítani a 150 évvel ezelőtt még jól működő lokálisan önellátó életmód legfontosabb elemeit."
Vida Gábor