A Krisna-völgyi Búcsú harmadik napján egy kerekasztal-beszélgetésben vettünk részt, melynek témája a vega táplálkozás előnyei volt.
Drexler Dóra, az ÖMKi – Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet igazgatója a fenntartható mezőgazdaság és a növényi étrend kapcsolatáról beszélt.
Szabó Zoltán, a Pécsi Egyetem oktatója a növényi alapú étrend élettani hatásait említette meg.
Zsolnay Gergely, vegán séf a növényi alapú főzés kihívásairól szólt.

Nagy Ervin a Növényi alapú élelmiszergyártók (Négyosz) és az Una Terra Alapítvány vezetője a növényi étrendre való átállás társadalmi hatásairól és az állatok kizsákmányolásának kérdéseiről vetett fel gondolatokat.
Németh Péter, az Öko-völgy Alapítvány vezetője pedig a vega táplálkozás etikai oldaláról beszélt.
Emellett a MAVEG – Magyar Vegán Egyesület két tagja is eljött, akik kiadványokat és szóróanyagokat terjesztettek.
Az Öko-völgy Alapítvány a tulajdonosa a hivatalos magyar vegán védjegynek (Veganport.eu), amellyel számos élelmiszert és éttermet tanúsítunk. Ennek birtokában a vásárlók és fogysztók teljes bizonyossággal választhatják ezeket a termékeket vagy vendéglátó egységeket, ahol 100%-ban vegán élelmiszerhez jutnak.

www.okovolgy.hu   [email protected]   +36 30 845 6637