Legyen idén is 1%-kal fenntarthatóbb a világunk! Kérjük, segítse az Öko-völgy Alapítvány fenntarthatósági tevékenységeit adója 1%-nak felajánlásával! Adószámunk: 18786435-1-14 Köszönjük!
Legyen idén is 1%-kal fenntarthatóbb a világunk! Kérjük, segítse az Öko-völgy Alapítvány fenntarthatósági tevékenységeit adója 1%-nak felajánlásával! Adószámunk: 18786435-1-14 Köszönjük!
Molnár Andrea PhD munkájának középpontjában az értékváltás áll. Miként tud egy közösség olyan társadalmi modellt működtetni, amely egyszerre környezetbarát, közösségépítő és hosszú távon működtethető. Erről ír „Lelassulni, jelen lenni és természetközeli életet élni” cikkében. Krisna-völgy mint értékalapú fenntarthatóság A Krisna-völgy határában álló Kamala Kutir vendégházba lépve már az első pillanatban érezni lehet, hogy az ember […]
A Krisna-völgyi Tehénvédelmi Központban a napokban megszületett két kis bikaborjú, így újabb családtagokkal bővült a közösségünk. Előbb Priya mamától Nanda, majd tegnap Szaraszvati mamától Balaráma. Mindannyian jól vannak. Az itteni állatok nagyon szerencsések, hiszen ők sok-sok gondoskodást és szeretetet kapnak és nem kerülnek soha vágóhídra.
Az Öko-völgy Alapítvány agyagművesség csoportja különleges eseményt szervezett! Gödörégetés tanfolyamot, amelyen a résztvevők a hagyományos agyagégetési technikákkal ismerkedhettek meg. A rendezvény célja az volt, hogy felelevenítse és megőrizze azokat a kézműves módszereket, amelyekkel évszázadokon keresztül készültek a használati és dísztárgyak. A gödörégetés az egyik legrégebbi agyagégetési forma. A folyamat során a kiégetendő tárgyakat földbe ásott […]
„Minden élelmiszervásárlás szavazás is egyben. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a mi egyéni, kis cselekedeteink nem számítanak, hogy egyetlen étkezésen semmi sem múlik. Ám minden fogásnak, minden egyes falatnak saját előélete van, ahogyan termelték vagy nevelték, ahogy betakarították. A vásárlásaink, a szavazataink szabják meg az előttünk álló utat.” Jane Goodall (1934-2025) A vegetáriánus/vegán étkezéseddel tudod […]
Meghívást kaptunk a Vegan Business Circle Budapest üzleti reggelijére a Vegan Garden étterembe, ahol először ízletes és kiadós vegán reggelit fogyaszthattunk el. Ezután mindenki röviden bemutatta a saját tevékenységeit. Habár első alkalommal vettünkm részt ezen a rendezvényen, mégis felkértek bennünket egy előadásra, ahol a közösségek építésén túl az alapítványunk tevékenységei közül a Veganport.eu saját alapítású […]
Egyre több hazai étterem csatlakozik ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a vendégek számára egyértelmű, megbízható és hiteles jelölés mutassa: az adott étel teljes mértékben vegán. Az új veganport.eu védjegy segít eligazodni mindazoknak, akik etikai, egészségügyi vagy környezeti okokból választják a növényi alapú étrendet.
A Krisna-völgyi Búcsú harmadik napján egy kerekasztal-beszélgetésben vettünk részt, melynek témája a vega táplálkozás előnyei volt. Drexler Dóra, az ÖMKi – Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet igazgatója a fenntartható mezőgazdaság és a növényi étrend kapcsolatáról beszélt. Szabó Zoltán, a Pécsi Egyetem oktatója a növényi alapú étrend élettani hatásait említette meg. Zsolnay Gergely, vegán séf a növényi alapú […]
A modern táplálkozási trendek közül az egyik legdinamikusabban terjedő irányzat a flexitariánus étrend. Az EU területén belül legnagyobb mértékben Németországban figyelhető meg növekedése. Egy tanulmány szerint az európaiak 10-30%-a már nem tartja magát teljes mértékben húsevőnek, hanem étrendjüket egyre nagyobb mértékben növényi táplálékkal egészítik ki.
Történelmet írtunk! Megtörtént a VEGÁN VÉDJEGY (Veganport.eu) hivatalos bejegyzése az EU Szabadalmi Hivatalában (EUIPO)!
Mi is az a növényi alapú műhús – és miért beszél róla mindenki? Ahogy egyre többen keresik az egészségesebb és fenntarthatóbb életmódot, egy újfajta élelmiszer-kategória kap egyre nagyobb figyelmet: a növényi alapú műhús. Bár neve elsőre félrevezető lehet, ez nem „hús” a klasszikus értelemben, hanem olyan élelmiszer, amely növényi fehérjékből készül, de ízre, állagra és […]