Legyen idén is 1%-kal fenntarthatóbb a világunk! Kérjük, segítse az Öko-völgy Alapítvány fenntarthatósági tevékenységeit adója 1%-nak felajánlásával! Adószámunk: 18786435-1-14 Köszönjük!
Legyen idén is 1%-kal fenntarthatóbb a világunk! Kérjük, segítse az Öko-völgy Alapítvány fenntarthatósági tevékenységeit adója 1%-nak felajánlásával! Adószámunk: 18786435-1-14 Köszönjük!
„Minden élelmiszervásárlás szavazás is egyben. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a mi egyéni, kis cselekedeteink nem számítanak, hogy egyetlen étkezésen semmi sem múlik. Ám minden fogásnak, minden egyes falatnak saját előélete van, ahogyan termelték vagy nevelték, ahogy betakarították. A vásárlásaink, a szavazataink szabják meg az előttünk álló utat.” Jane Goodall (1934-2025) A vegetáriánus/vegán étkezéseddel tudod […]
Meghívást kaptunk a Vegan Business Circle Budapest üzleti reggelijére a Vegan Garden étterembe, ahol először ízletes és kiadós vegán reggelit fogyaszthattunk el. Ezután mindenki röviden bemutatta a saját tevékenységeit. Habár első alkalommal vettünkm részt ezen a rendezvényen, mégis felkértek bennünket egy előadásra, ahol a közösségek építésén túl az alapítványunk tevékenységei közül a Veganport.eu saját alapítású […]
Egyre több hazai étterem csatlakozik ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a vendégek számára egyértelmű, megbízható és hiteles jelölés mutassa: az adott étel teljes mértékben vegán. Az új veganport.eu védjegy segít eligazodni mindazoknak, akik etikai, egészségügyi vagy környezeti okokból választják a növényi alapú étrendet.
A Krisna-völgyi Búcsú harmadik napján egy kerekasztal-beszélgetésben vettünk részt, melynek témája a vega táplálkozás előnyei volt. Drexler Dóra, az ÖMKi – Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet igazgatója a fenntartható mezőgazdaság és a növényi étrend kapcsolatáról beszélt. Szabó Zoltán, a Pécsi Egyetem oktatója a növényi alapú étrend élettani hatásait említette meg. Zsolnay Gergely, vegán séf a növényi alapú […]
A modern táplálkozási trendek közül az egyik legdinamikusabban terjedő irányzat a flexitariánus étrend. Az EU területén belül legnagyobb mértékben Németországban figyelhető meg növekedése. Egy tanulmány szerint az európaiak 10-30%-a már nem tartja magát teljes mértékben húsevőnek, hanem étrendjüket egyre nagyobb mértékben növényi táplálékkal egészítik ki.
Történelmet írtunk! Megtörtént a VEGÁN VÉDJEGY (Veganport.eu) hivatalos bejegyzése az EU Szabadalmi Hivatalában (EUIPO)!
Mi is az a növényi alapú műhús – és miért beszél róla mindenki? Ahogy egyre többen keresik az egészségesebb és fenntarthatóbb életmódot, egy újfajta élelmiszer-kategória kap egyre nagyobb figyelmet: a növényi alapú műhús. Bár neve elsőre félrevezető lehet, ez nem „hús” a klasszikus értelemben, hanem olyan élelmiszer, amely növényi fehérjékből készül, de ízre, állagra és […]
Kályhaépítés tanfolyam a Syama Handmade Agyagműves csoportjának szervezésében Május végén nagy örömmel tartottuk meg – több év óta újra – a kályhaépítés tanfolyamunkat, amelyet a Syama Handmade Agyagműves csoport szervezett. A program célja az volt, hogy a résztvevők megismerkedjenek a hagyományos kályhaépítés alapjaival – mind elméletben, mind gyakorlatban.
A Kiutak portál elsősorban azoknak szól, akik helyi szinten, más emberekkel összefogva szeretnének tenni egy ökológiailag fenntartható társadalomért. A portálon életünk legkülönbözőbb területeihez kapcsolódóan ajánlunk egyrészt cselekvési tippeket helyi ökoközösségeknek, másrészt különféle olvasni- és néznivalókat. Mindezek segítséget nyújthatnak ennek az új, ökologikus világnak a közös megteremtésében. A Kiutak portál a Kisközösségi Program egyik projektje. A Kisközösségi Program egy […]
Megjelent a Beszélgetések az önellátásról című nagy sikerű könyvsorozatunk negyedik kötete!