A látszat csal

Bár a 2009-2010-es tél második fele Magyarországon szokatlanul hosszú, hideg és havas volt, összességében ezt mégsem mondhatjuk el az egész évszakról: kutatók szerint ez a tél az elmúlt 130 évben a második legmelegebb volt.

A Potsdamban működő Klímakutató Intézet beszámolója szerint az első mérések elindítása, 1880 óta csak a 2006-2007-es tél volt melegebb, mint az idei a Föld egészére kiterjedő, a december elejétől február végéig terjedő időszakban mért adatok alapján. A NASA Goddard Központjának adatai alapján 2009. egésze is nagyon meleg volt, a második legmelegebb volt az összes eddigi mért év közül.

Vagyis, annak ellenére, hogy egyes rövidebb időszakokban vagy földrajzi területeken ez a tél keményebb volt, mint az elmúlt pár évben, az időjárás felmelegedése, az átlaghőmérséklet emelkedése tovább folytatódott tavaly is.

– KL –

2 hozzászólás to “A látszat csal”

  • bodorati:

    és továbbra is hülyének nézik az embereket, mert az, hogy az idén többször és több ideig volt -10 fok alatt a hőmérséklet mint az utobbi években, csak az egyszerű székely ember kitalálta, mert szeret vitatkozni a NASA kutatóival.

  • ding:

    Ne felejtsük, hogy tavaly decemberben nagyon meleg volt, átlagban igaz lehet a NASA véleménye.
    Idézem az idokep.hu 2009. dec 25-i hírét: “soha nem mértek még ilyen meleget december 25-én hazánkban. 21,8 °C-ig emelkedett a hőmérséklet a Baranya megyében Sellyén. Tegnapelőtt, december 23-án is rekord dőlt, akkor 18,5 fokot mértek Sellyén.
    A korábbi rekord 1983-ban született Szekszárdon, akkor 16,2 fok volt, jelenleg a Dél-Dunántúl teljes területén magasabb ennél a hőmérséklet”.

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Az állatok a barátaim, és a barátaimat nem eszem meg!"
G.B. Shaw