A látszat csal

Bár a 2009-2010-es tél második fele Magyarországon szokatlanul hosszú, hideg és havas volt, összességében ezt mégsem mondhatjuk el az egész évszakról: kutatók szerint ez a tél az elmúlt 130 évben a második legmelegebb volt.

A Potsdamban működő Klímakutató Intézet beszámolója szerint az első mérések elindítása, 1880 óta csak a 2006-2007-es tél volt melegebb, mint az idei a Föld egészére kiterjedő, a december elejétől február végéig terjedő időszakban mért adatok alapján. A NASA Goddard Központjának adatai alapján 2009. egésze is nagyon meleg volt, a második legmelegebb volt az összes eddigi mért év közül.

Vagyis, annak ellenére, hogy egyes rövidebb időszakokban vagy földrajzi területeken ez a tél keményebb volt, mint az elmúlt pár évben, az időjárás felmelegedése, az átlaghőmérséklet emelkedése tovább folytatódott tavaly is.

– KL –

2 hozzászólás to “A látszat csal”

  • bodorati:

    és továbbra is hülyének nézik az embereket, mert az, hogy az idén többször és több ideig volt -10 fok alatt a hőmérséklet mint az utobbi években, csak az egyszerű székely ember kitalálta, mert szeret vitatkozni a NASA kutatóival.

  • ding:

    Ne felejtsük, hogy tavaly decemberben nagyon meleg volt, átlagban igaz lehet a NASA véleménye.
    Idézem az idokep.hu 2009. dec 25-i hírét: “soha nem mértek még ilyen meleget december 25-én hazánkban. 21,8 °C-ig emelkedett a hőmérséklet a Baranya megyében Sellyén. Tegnapelőtt, december 23-án is rekord dőlt, akkor 18,5 fokot mértek Sellyén.
    A korábbi rekord 1983-ban született Szekszárdon, akkor 16,2 fok volt, jelenleg a Dél-Dunántúl teljes területén magasabb ennél a hőmérséklet”.

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ha csak egy ember álmodik, az csak egy álom, ha sokan álmodnak együtt, az egy új valóság kezdete."
Hundertwasser