Biokertészeti hétvégék Krisna-völgyben

tanf100x100Az Öko-völgy Alapítvány és Krisna-völgy kertészete 2014-ben is meghirdeti hétvégi biokertészeti programjait. A tavasz és a nyár folyamán több alkalommal biztosítunk lehetőséget arra, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek a biokert létrehozásának és művelésének titkaiba.

 

A programok vasárnap délutánig tartanak. Olyan jelentkezőket várunk, akik legalább két napot rászánnak az itt-tartózkodásra. Az elméleti előadások, a bemutatók és a gyakorlatok folyamatosan, az elméleti és gyakorlati tudásanyagot egymásra építve követik egymást a két nap során. A témaköröket mindig az aktuális, szezonális kertészeti feladatok szabják meg.

Előadó és gyakorlatvezető: Antal Balázs (Bálamódaka dász), a Krisna-völgyi biokertészet vezetője

A jelentkezőknek a kiválasztott hétvégét megelőzően kiküldjük az adott hétvége programját, illetve az étkezéssel és szállásfoglalással kapcsolatos információkat.
Az általános programterv:
– Pénteken délután vagy este érkezés, regisztráció, a helyszínek megismerése
– Szombat 9:30- 13:00 elméleti előadások és bemutatók (két 15 perces szünettel). 13:00-14:30 pihenő és ebédszünet. 14:30-18:00 szakmai gyakorlat
– Vasárnap 9:30-13:00 kérdések és válaszok, szakmai gyakorlat. 13:00-14:30 pihenő és ebédszünet. Utána még van lehetőség szakmai konzultációra, majd hazautazás

1

Biokertész-hétvége 2013: Antal Balázs kérdésekre válaszol a palántanevelés-gyakorlat előtt….

 

A teljes program ára 14 500 Ft, ami magában foglalja a szállás, a Krisna-völgyi belépő, és a szombat-vasárnapi két-két étkezés (reggeli és ebéd) díját is.

A helyek száma limitált, egy-egy csoport létszáma maximálisan 15 fő lehet (az oktatás és a gyakorlatok színvonalát így tudjuk garantálni).
A programot legalább 5 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.
Jelentkezéseket jelenleg még a következő hétvégékre tudunk fogadni (a helyeket a jelentkezések sorrendjében töltjük fel):

április 12-13.
április 19-20.

május 3-4.
május 10-11.

május 31 – június 1.

június 14-15.
június 21-22.

szeptember 13-14.
szeptember 20-21.
szeptember 27-28.

2

…egy másik hétvégén a vetőmagtermesztés műhelytitkait ismerhettük meg.

 

Jelentkezés és további információk: Borka Péter (Koda Nitai dász)

emailben: knd”kukac”1108.cc

telefonon: 30/371 69 52

Jelentkezni a következő űrlap kitöltésével lehet: Katt ide az űrlap eléréséhez

 

Várjuk szeretettel az érdeklődőket a biokertészeti hétvégéken!

Kun András

Öko-völgy Alapítvány

 

2 hozzászólás to “Biokertészeti hétvégék Krisna-völgyben”

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ha törődünk az állatokkal, és törődünk a Földdel, akkor számtalan állat, ember és lakóhely boldogulhat sokkal jobban, mint egy tiszteleten, törődésen, együttérzésen, emberségen, könyörületen alapuló erkölcs hiányában." (Marc Bekoff biológiaprofesszor, a Rügyek és Gyökerek Alapítvány helyi koordinátora) Mindenfelől válságok sújtanak bennünket mostanában. Mivel tönkretettük magunk körül az élővizeket, a földeket, a levegőt és szinte az egész bolygót, ezért súlyos környezeti válsággal kell küzdenünk. Emellett folyamatos háborúk, terrorcselekmények, pereskedések okoznak komoly makro- és mikroszintű társadalmi válságokat. Ezeket tetőzik az időről-időre begyűrűző gazdasági válságok. De mi az igazi oka ennek a rengeteg, alapvető értékeket megrengető válságnak? A válasz az, hogy mindezeknek az igazi gyökere egy mély világnézeti válság, amely az egyre súlyosabb materializmus felé próbál rántani mindenkit. A materializmus értékrendje folyamatosan degradálódik, s ezért nem képes megfelelő, időtálló alapot jelenteni. Amíg az emberiség az individualista, önző, kihasználó értékrendet nem cseréli fel egy lelki-spirituális szemléletmóddal, addig a fenti válságok csak egyre súlyosabbá válnak. Ezért mindenkinek változtatnia kell a környezetéhez való hozzáállásán és ennek tettekben is meg kell mutatkoznia! Amíg lájkoljuk a zöld gondoltokat, de közben teleszemeteljük a világunkat és nem kezdünk visszatérni egy természetesebb életmód felé, addig nincs esély arra, hogy nagyban is megváltozzanak a dolgok. Te legyél az a változás, amit szeretnél, hogy megvalósuljon!  
Zöld gondolatok 2.