Comenius-os diákok látogatása

Áprilisban két alkalommal fogadtunk mintaterületünkön gimnazistákat, akik mindannyian a székesfehérvári Comenius alapítványi középiskolából érkeztek hozzánk. Útjukat a Magfejtő Alapítvány egy KEOP pályázat elnyerésével tette lehetővé.

Első alkalommal 80, majd 120 fő jött el. 15-20 fős csapatokra bontottuk őket, hogy biztosítsuk a minőségi oktatást, bemutatást.
Minden csapatot más-más vezető kísért végig Krisna-völgy gazdaságán. Az előre kijelölt 5 állomáshelyen meséltünk nekik az önellátásra törekvő közösség gazdaságáról és mindennapi életükről.

Sokan most láttak először kézi fejést, és mindenki elámult a tonnás ökrök láttán. Nandit, a zebut pedig találóan „puputehénnek” keresztelték el.

Jóleső tapasztalat volt, hogy a középiskolások képben vannak arról, hogy mit jelent a „bio” zöldség, és nyitottak voltak az ötletre, hogy a későbbiekben törekedjenek saját bio kiskert létesítésére.
A húsevés környezeti ártalmai azonban láthatóan teljesen újak voltak számukra, meglepetten hallgatták az ENSZ adatokat.

A körbevezetést végigkísérő vetélkedő eredményeit ebéd után hirdettük ki, a nyertes csapatokat stílszerűen helyi termelésű finomságokkal jutalmaztuk.

Néhány fotó a látogatásukról a galériában látható.

Rév Szilvia

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Forradalmian új, radikális szemléletváltás menthet csak meg minket. Ennek megvalósítása azonban világszerte óriási ellenállásba ütközik tévhitek, tájékozatlanság, megszokottság és a rövidtávú ellenérdekeltség miatt."
Vida Gábor