Drámai klímaváltozás jöhet!

Több aszályra és áradásra, a kártevők és az extrém időjárási események elszaporodására számíthat a bolygó az évszázad közepétől. A nemzetközi politikai kérdésekkel foglalkozó agytröszt, a Római Klub most közölte friss jelentését.

“Évente kétszer annyi üvegházgázt bocsátunk ki, mint amennyit az erdők és a tengerek el tudnának nyelni” – így foglalta össze a Római Klub 2052 című jelentését Jorgen Randers norvég gazdasági szakember és jövőkutató, a tanulmány egyik szerzője. A nemzetközi politikai kérdésekkel foglalkozó, 1968-ban alapított agytröszt hétfőn hozta nyilvánosságra friss jelentését a klímaváltozásról. “A negatív hatások jelentősek lesznek. Az emberiség kiaknázta a bolygót, néhány esetben már 2052 előtt helyi összeomlásokat élünk meg” – mondta Randers a jelentésről Rotterdamban.

A cikk folytatása itt olvasható

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Hozzuk létre saját öntözőrendszerünket! Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás
Fotógaléria
Loading...
image img_7960-jpg image img_7820-jpg image img_7862-jpg image img_8245-jpg image gate_zoldklub_krisnavolgyben_2009-jpg image corvinusklub_2010marc22_k-jpg image dscn7261-jpg image bhakti_kert_5-jpg image bhakti_kert_6-jpg image img_0079-jpg image bhakti_kert_2-jpg image bhakti_kert_3-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"A tudósok ilyen mértékű egyetértésére eddig még nem volt példa. Egyedülálló a nemzetközi tudóstársadalom megegyezése abban, hogy a természetes rendszerek nem képesek a továbbiakban elviselni a jelenlegi emberek tevékenységének hatásait."
Henry Kendall Nobel-díjas fizikus