Drámai klímaváltozás jöhet!

Több aszályra és áradásra, a kártevők és az extrém időjárási események elszaporodására számíthat a bolygó az évszázad közepétől. A nemzetközi politikai kérdésekkel foglalkozó agytröszt, a Római Klub most közölte friss jelentését.

“Évente kétszer annyi üvegházgázt bocsátunk ki, mint amennyit az erdők és a tengerek el tudnának nyelni” – így foglalta össze a Római Klub 2052 című jelentését Jorgen Randers norvég gazdasági szakember és jövőkutató, a tanulmány egyik szerzője. A nemzetközi politikai kérdésekkel foglalkozó, 1968-ban alapított agytröszt hétfőn hozta nyilvánosságra friss jelentését a klímaváltozásról. “A negatív hatások jelentősek lesznek. Az emberiség kiaknázta a bolygót, néhány esetben már 2052 előtt helyi összeomlásokat élünk meg” – mondta Randers a jelentésről Rotterdamban.

A cikk folytatása itt olvasható

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A tudósok ilyen mértékű egyetértésére eddig még nem volt példa. Egyedülálló a nemzetközi tudóstársadalom megegyezése abban, hogy a természetes rendszerek nem képesek a továbbiakban elviselni a jelenlegi emberek tevékenységének hatásait."
Henry Kendall Nobel-díjas fizikus