Ember és természet

ember-es-termeszetA Kairosz Kiadónál a közelmúltban jelent meg újra Molnár Géza fontos és mély könyve a környezet állapotáról. A szerző általános üzenete: az ember a természetből kiszakadva tönkretette a környezetét, és elárulta Teremtőjét.

A neolitikus “forradalom” a földművelést hozta magával, amikor az egykor nagy kiterjedésű erdőségek az Agrosz-hegységtől Spanyolországig eltűntek, és helyüket kopár, kietlen táj vette át. A nehézségek megoldása egy újabb szintre tevődött át, még nagyobb erőszakot tett az ember a természeten, bár látszólag megoldotta a bajt. Például Mezopotámiában a kimerült földet öntözni kezdte. De alig telt el ezer év, és a föld elszikesedett.

Sorolhatnánk a szerző példáit, melyek csak kiélesítik a kérdést: tudunk mi egyáltalán a természettel összhangban élni? A válasz igen. A Kárpát-medence lakói az ártéri gazdálkodással egy virágzó művelést folytattak.

Hetesi Zsolt könyvismertetője folytatódik, és a könyv megrendelhető itt

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image dscn7275-jpg image img_0057-jpg image img_0166-jpg image bhakti_kert_1-jpg image bhakti_kert_5-jpg image bhakti_kert_4-jpg image bhakti_kert_2-jpg image img_0092-jpg image bhakti_kert_6-jpg image img_0145-jpg image bhakti_kert_3-jpg image img_0099-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ha tetszik, ha nem, mindig abba a felismerésbe botlunk, hogy a természeti gyökerektől elszakadt ember szükségképpen esik az egyik gondolati csapdából a másikba."
Juhász-Nagy Pál