Ember és természet

ember-es-termeszetA Kairosz Kiadónál a közelmúltban jelent meg újra Molnár Géza fontos és mély könyve a környezet állapotáról. A szerző általános üzenete: az ember a természetből kiszakadva tönkretette a környezetét, és elárulta Teremtőjét.

A neolitikus “forradalom” a földművelést hozta magával, amikor az egykor nagy kiterjedésű erdőségek az Agrosz-hegységtől Spanyolországig eltűntek, és helyüket kopár, kietlen táj vette át. A nehézségek megoldása egy újabb szintre tevődött át, még nagyobb erőszakot tett az ember a természeten, bár látszólag megoldotta a bajt. Például Mezopotámiában a kimerült földet öntözni kezdte. De alig telt el ezer év, és a föld elszikesedett.

Sorolhatnánk a szerző példáit, melyek csak kiélesítik a kérdést: tudunk mi egyáltalán a természettel összhangban élni? A válasz igen. A Kárpát-medence lakói az ártéri gazdálkodással egy virágzó művelést folytattak.

Hetesi Zsolt könyvismertetője folytatódik, és a könyv megrendelhető itt

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm
Fotógaléria
Loading...
image szenaforgatas-jpg image cserepkalyha_epites-jpg image fozes_foldtuzhelyen-jpg image hazafele_a_foldekrol-jpg image krisna-volgyi_gyerekek-jpg image gyumolcsfak_tavasszal-jpg image oszi_tajkep-jpg image meheszet-jpg image corvinusklub_2010marc22_k-jpg image gate_zoldklub_krisnavolgyben_2009-jpg image bhakti_kert_3-jpg image bhakti_kert_2-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ne egyél húst, járj biciklivel, és legyél mértékletes vásárló – így segítheted a globális felmelegedés megfékezését."
Rajendra Pachauri (az IPCC Nobel-békedíjas vezetője)