Extrém hideg időjárás Dél-Amerikában

Az augusztusban betörő sarki időjárási front szokatlan és szélsőséges időjárást hozott Dél-Amerika számára. Olyan területeken, ahol szubtrópusi az éghajlat, néhány napig egyáltalán nem volt az – Argentína északi területein és Brazíliában hó szállingózott, reggelente pedig vékony hótakaró fedte az autókat, utcákat és a világszerte híres brazil tengerpartokat.

Az időjárás komoly gondokat okozott Bolíviában is. Az ország keleti részén fekvő trópusi területeken nulla fokra esett a hőmérséklet, ennek következtében az egyébként kb. plusz 20 Celsius fokos hőmérséklethez szokott élővilág súlyosan károsodott, egész folyók halállománya pusztult el.

Az érintett terület kormányzója figyelmeztette a helyi lakosságot, hogy ne igyon a pusztulással érintett folyók vizéből, a területre pedig ivóvizet kell szállítani az ország más részéből.

A teljes cikk innen letölthető

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Hozzuk létre saját öntözőrendszerünket! Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás
Fotógaléria
Loading...
image bhakti_kert_1-jpg image img_0092-jpg image dscn7275-jpg image img_0166-jpg image bhakti_kert_3-jpg image img_0057-jpg image img_0145-jpg image bhakti_kert_4-jpg image img_0079-jpg image bhakti_kert_2-jpg image dscn7261-jpg image img_0099-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Rombolóan hat az a tévhit, hogy csak a racionálisan felfogható vagy a tudományosan kimutatható tartozik az emberiség állandó ismeretanyagához."
Konrad Lorenz