Fa ültetés: Együttműködésben Krisna-völgy és Somogyvámos

Egy nemrégiben Somogyvámosra költözött úriember, név szerint Kohl János elhatározta, hogy az (alakulóban lévő) „Somogyvámosért Egyesület” keretein belül aktivizálja a falu lakóit, hogy az eddigieknél is nagyobb lendületet kapjon Somogyvámos környezettudatos fejlődése.

Az első akciót Krisna-völgy fa adománya tette lehetővé. A Krisna-hívők száz nyárfát ajánlottak fel a faluszépítésen munkálkodóknak.
A fák szépek, vonzóak, kellemes környezetet biztosítanak, élőhelyet adnak állatfajok számára, és nem utolsó sorban javítják a mikroklímát. Talány, hogy ennek ellenére a magyar falvak többsége miért nélkülözi az idős fákat. Mostantól Somogyvámos is csatlakozik a fa-párti falvak táborához.

A fák a Somogyvámosra bevezető út mentén kerültek elültetésre, stílszerűen a Föld Napján (április 22-én). Ez volt a 40. Föld Napja. Úgy gondoljuk, hogy egy több száz éves múltra visszatekintő somogyi faluhoz méltóan tudtuk megtisztelni ezt a jeles évfordulót.


A vidám hangulatú ültetésen részt vett Somogyvámos apraja-nagyja, és sokan a Krisna-völgyiek közül is. Összesen 125 személy szánta rá idejét, hogy saját és gyermekei jövője érdekében elültessen néhány fát.Rév Szilvia

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A kiút megtalálásához lélekbeli változás szükséges, amelynek során rájövünk, hogy az igazi értéket nem lehet pénzben kifejezni, és az élet megannyi formáját nem lehet áruba bocsátani."
Az Egyházak Világtanácsának nyilatkozata (2000, Genf)