Fa ültetés: Együttműködésben Krisna-völgy és Somogyvámos

Egy nemrégiben Somogyvámosra költözött úriember, név szerint Kohl János elhatározta, hogy az (alakulóban lévő) „Somogyvámosért Egyesület” keretein belül aktivizálja a falu lakóit, hogy az eddigieknél is nagyobb lendületet kapjon Somogyvámos környezettudatos fejlődése.

Az első akciót Krisna-völgy fa adománya tette lehetővé. A Krisna-hívők száz nyárfát ajánlottak fel a faluszépítésen munkálkodóknak.
A fák szépek, vonzóak, kellemes környezetet biztosítanak, élőhelyet adnak állatfajok számára, és nem utolsó sorban javítják a mikroklímát. Talány, hogy ennek ellenére a magyar falvak többsége miért nélkülözi az idős fákat. Mostantól Somogyvámos is csatlakozik a fa-párti falvak táborához.

A fák a Somogyvámosra bevezető út mentén kerültek elültetésre, stílszerűen a Föld Napján (április 22-én). Ez volt a 40. Föld Napja. Úgy gondoljuk, hogy egy több száz éves múltra visszatekintő somogyi faluhoz méltóan tudtuk megtisztelni ezt a jeles évfordulót.


A vidám hangulatú ültetésen részt vett Somogyvámos apraja-nagyja, és sokan a Krisna-völgyiek közül is. Összesen 125 személy szánta rá idejét, hogy saját és gyermekei jövője érdekében elültessen néhány fát.Rév Szilvia

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ez a válság lelki, erkölcsi és szellemi természetű."
Bogár László, közgazdász