Fa ültetés: Együttműködésben Krisna-völgy és Somogyvámos

Egy nemrégiben Somogyvámosra költözött úriember, név szerint Kohl János elhatározta, hogy az (alakulóban lévő) „Somogyvámosért Egyesület” keretein belül aktivizálja a falu lakóit, hogy az eddigieknél is nagyobb lendületet kapjon Somogyvámos környezettudatos fejlődése.

Az első akciót Krisna-völgy fa adománya tette lehetővé. A Krisna-hívők száz nyárfát ajánlottak fel a faluszépítésen munkálkodóknak.
A fák szépek, vonzóak, kellemes környezetet biztosítanak, élőhelyet adnak állatfajok számára, és nem utolsó sorban javítják a mikroklímát. Talány, hogy ennek ellenére a magyar falvak többsége miért nélkülözi az idős fákat. Mostantól Somogyvámos is csatlakozik a fa-párti falvak táborához.

A fák a Somogyvámosra bevezető út mentén kerültek elültetésre, stílszerűen a Föld Napján (április 22-én). Ez volt a 40. Föld Napja. Úgy gondoljuk, hogy egy több száz éves múltra visszatekintő somogyi faluhoz méltóan tudtuk megtisztelni ezt a jeles évfordulót.


A vidám hangulatú ültetésen részt vett Somogyvámos apraja-nagyja, és sokan a Krisna-völgyiek közül is. Összesen 125 személy szánta rá idejét, hogy saját és gyermekei jövője érdekében elültessen néhány fát.Rév Szilvia

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image img_0079-jpg image bhakti_kert_7-jpg image bhakti_kert_3-jpg image img_0166-jpg image bhakti_kert_1-jpg image dscn7261-jpg image img_0145-jpg image img_0092-jpg image bhakti_kert_5-jpg image bhakti_kert_4-jpg image img_0099-jpg image bhakti_kert_2-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
„A régieket nem szabad lebecsülni. Mérhetetlenül okos emberek voltak, sok tekintetben okosabbak, mint mi. Nagy előnyük volt fölöttünk, hogy olyan alkalmakra is gondoltak, amikor az idő nem kifogástalan.”
Hamvas Béla