Gyakorlaton Krisna-völgyben

A Szent István Egyetem másodéves hallgatójaként idén olyan feladatot kaptunk, hogy a hetesi gyakorlat keretében töltsünk el 3 napot egy biogazdaságban. Krisna-völgyre esett a választásunk, így 2 másik csoporttársammal felkerekedtünk…

Izgatottan érkeztünk meg, mert nem tudtuk, hogy pontosan mi vár ránk. Annyit azért tudtunk, hogy a kertészetben fogunk besegíteni, ám nem sejtettük, hogy ennél sokkal többet kapunk majd.

Első napunk azzal telt, hogy a kertészet vezetője, Antal Balázs (Balamodaka dász) körbevezetett minket a völgyben, mesélt az ökofalu kialakulásáról, működéséről. Igazi szellemi felüdülés volt ez a nap. Az újabb meglepetés az ebédnél ért bennünket, amikor megkóstolhattuk a helyben termelt alapanyagokból készült ételeket! A frissen szedett zöldségek, fűszerek és a házi tejtermékek kavalkádja elvarázsolt bennünket. Az itteni emberek első perctől fogva befogadtak minket és segítőkészek voltak velünk. Hamar kizökkentünk a rohanó hétköznapok fogságából és élvezhettük a stresszmentes létet.

A kertészeti főszezonban korán kezdődik itt a munka: másnap reggel 6-kor már kint voltunk a kertészetben. A korai kertészkedés után reggeli következett, majd a kertben folytattuk tovább a napot. Elvégeztük az aznapra nekünk szánt feladatot és este fáradtan, de élményekkel tele szenderültünk álomba. A következő napon sajnos csak ebédig tudtunk kertészkedni, mert utána az eső elmosta a munkát és haza kellett indulnunk.

Elmondhatom, hogy kevés olyan hely van hazánkban, ahol ennyi szeretetreméltó ember él együtt békességben, megértésben. Rengeteget tanultunk tőlük az odafigyelésről, az egymás iránti tiszteletről, és arról is, hogyan kell Földünkkel egyenrangú félként bánni. Tisztelni, szeretni kell azt és meghálálja a gondoskodást. Amikor csak tehetem, biztosan elmegyek még Krisna-völgybe, hogy önkéntesként segíthessem az ott élők munkáját.

Köszönöm, hogy ott lehettem!


Molnár Regina
egyetemi hallgató (Szent István Egyetem, Gödöllő)

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image hazafele_a_foldekrol-jpg image meheszet-jpg image oszi_tajkep-jpg image krisna-volgyi_gyerekek-jpg image fozes_foldtuzhelyen-jpg image cserepkalyha_epites-jpg image szenaforgatas-jpg image gyumolcsfak_tavasszal-jpg image ov_fenntarthat_konf_8_20081008_kisebb-jpg image ov_fenntarthat_konf_19_20081008_kisebb-jpg image ov_fenntarthat_konf_2_20081008_kisebb-jpg image ov_fenntarthat_konf_31_20081008-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Forradalmian új, radikális szemléletváltás menthet csak meg minket. Ennek megvalósítása azonban világszerte óriási ellenállásba ütközik tévhitek, tájékozatlanság, megszokottság és a rövidtávú ellenérdekeltség miatt."
Vida Gábor