Időkép Délnyugat-Magyarországról

Egyes magyar tájakon a mérések kezdete óta az idei volt a legmelegebb éjszakájú július tizenhatodika…

Krisna-völgyben, Somogyvámoson 21 napja nem volt csapadék (eltekintve egy reggeli 1,5 mm-es esőtől, amit ilyen melegben nem sorolnék oda), a napi átlaghőmérséklet pedig tartósan 25 sőt 27 (esetenként 30) C fok fölött van. A gabonák szépen beértek ugyan, de a szemek súlya alacsonyabb (a szélsőségeknek köszönhetően).

A zöldségkultúrák toleranciája a határon van. A reggeli harmatok ugyan segítenek, de egy bizonyos hőmérséklet felett már az öntözés sem segít a termelésben, inkább csak életben tartja a növényt, de a virágok nem kötnek, terméskiesés várható.

A gyümölcsösökben elkezdtük öntözni azokat a fákat, amelyeken termés mutatkozik, hogy ne szórják el azt (ők ezzel kezdik a védekezést, mert ez vonja el a legtöbb energiát, majd a levelek jönnek). A 3 évnél fiatalabb kiültetésű fákat is öntözni kell, mert már vetkőznek.

A korábbi évek tapasztalatai alapján bizonyos, hogy az év végén ezeket a küzdelmeket a csapadékösszeg nem fogja mutatni. Teljesen átlagos számot fogunk látni, vagy még kicsit fölötte.

Zord május ide, hideg június oda, a háttérben lassan, de biztosan emelkedik a hőmérséklet (lásd itt)

Pártha dász (Pőcze Vilmos)
Krisna-völgy

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image dscn7261-jpg image bhakti_kert_5-jpg image img_0057-jpg image bhakti_kert_6-jpg image img_0145-jpg image img_0092-jpg image bhakti_kert_7-jpg image bhakti_kert_3-jpg image img_0099-jpg image img_0079-jpg image img_0166-jpg image bhakti_kert_1-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Környezetünk száz és ezer helyen lángol világszerte. Nincs azonban kijárat, tűzlépcső, az egyetlen megoldás, ha az önismeret felé lépünk."
Jim Nollman