Kathmanduból Koppenhágába

kathmandubol-koppenhagabaA Himalája-környéki népek konferenciája a klímaváltozás hatásairól. Szeptember legelején Nepálban a térség tudósai és döntéshozói megpróbálták felhívni a világ figyelmét arra, hogy milyen súlyos veszedelmet jelent számukra a globális felmelegedés.

A Himalájában a hőmérséklet emelkedésének hatására az elmúlt időszakban veszélyesebbé váltak a kártevők és a betegségek, a természetes élőhelyeken csökkent a biológiai sokféleség, és idén tavasszal 3500 erdőtűz kapott lángra. „A Himalája gleccsereinek gyors olvadása a dél-ázsiai térség folyóvölgyeiben élő 1,3 milliárd ember számára katasztrofális veszedelmet jelent”– mondta Uday Sharma, nepáli környezetvédelmi miniszter. „A rendkívüli időjárás miatt – amibe beletartoznak az áradások, aszályok és késői fagyok – Tadzsikisztántól Indiáig nagy veszteségeket szenvedett el a mezőgazdaság” – emlékeztetett Brian Peniston, a Mountain Institute nepáli és indiai irodájának igazgatója.

A nepáli konferencia a himalájai népek első hivatalos tanácskozása volt az éghajlatváltozás témájáról.

Forrás: greenfo
A teljes cikk itt olvasható (magyarul)

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm
Fotógaléria
Loading...
image bhakti_kert_3-jpg image img_0166-jpg image dscn7261-jpg image img_0057-jpg image img_0099-jpg image bhakti_kert_6-jpg image bhakti_kert_7-jpg image bhakti_kert_2-jpg image img_0145-jpg image bhakti_kert_1-jpg image bhakti_kert_4-jpg image bhakti_kert_5-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"A gazdaságnak kell az embert szolgálnia, nem pedig az embereknek a gazdaság kiszolgálóivá válnia."
Az Egyházak Világtanácsának nyilatkozata (2000, Genf)