Klímastop!

klimastopA finnek követendő célkitűzése, hogy 2050-re 80%-kal csökkentsék a légkörbe juttatott üvegházgáz mennyiségét. Nullára kell csökkenteni a finn energiaszolgáltatók és az egész közúti közlekedés CO2-kibocsátását. Ez csupán része a helsinki kormányzat tervének, aminek lényege: 80%-kal csökkenteni kell a légkörbe jutó üvegházgáz mennyiségét 2050-re.

Az ambiciózus tervre a kabinet már rábólintott. A cél az, hogy 2050-ben mindössze az 1990-es szint 20%-ának megfelelő CO2-ot engedjen az ország a légkörbe. A döntés a finn klíma- és energiastratégia része, melyet 2008 őszén fogadott el a kormány – derül ki a kabinet honlapján nyilvánosságra hozott közleményből.

A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy hosszú távon teljesen zölddé kell tenni az egész energiaszolgáltató szektort és a közlekedést, vagyis CO2-szennyezésüket szinte a nullára kell leszorítani. Növelni kell a megújuló energiaforrások használatát, lehetséges, hogy újabb atomerőműveket kell építeni. Át kell alakítani az új épületekre vonatkozó összes, az energiahatékonysággal foglalkozó előírást, és folytatni kell az ökoadó-reformot.

Forrás: Időkép. A folytatás itt olvasható

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Környezetünk száz és ezer helyen lángol világszerte. Nincs azonban kijárat, tűzlépcső, az egyetlen megoldás, ha az önismeret felé lépünk."
Jim Nollman