Krisna-völgyi forgatag

Honlapunk olvasói most újabb kedves önkéntesünk, Nádas Linda beszámolóját ismerhetik meg a Krisna-völgyi Búcsúban szerzett élményeiről.

Évek óta terveztem, hogy ellátogatok Krisna-völgybe, amikor idén egy főiskolai terepgyakorlat keretében öt csodálatos napot tölthettem Somogyvámoson a Krisna-völgyi bhakták társaságában. Ekkor ismerkedtem meg az Öko-völgy Alapítvánnyal és amikor kaptam tőlük egy lehetőséget, hogy önkéntesként részt vehetek a Krisna-völgyi Búcsúban, örömmel jelentkeztem…

A Búcsú három napja alatt a völgy, annak ellenére, hogy megőrizte tisztaságát, kicsit megváltozott: sok-sok fehér sátor, az ország minden tájáról ideérkező bhakták (Krisna-hívők) és rengeteg szimpatikus „külsős” érdeklődő töltötte meg a templom előtti nagy területet, a templomot, a hatalmas, ínycsiklandó vegetáriánus ételeket kínáló étkező sátrat és a tehenészet felé vezető Tejutat, ahol az Öko-völgy Alapítvány sátra is helyet kapott.

Az egészen nagy méretű sátorban sok-sok érdekes információval és tesztekkel, valamint látványkonyhával vártuk a hozzánk betérő érdeklődő közönséget. Volt ökológiai lábnyomszámítás, mindenki letesztelhette, hogy mennyire él környezet tudatos életet – hozzáteszem meglepően szép eredmények is születtek – belekóstolhatott a védikus konyha finomságaiba és megismerkedhetett az Öko-vögy Alapítvány munkájával, vezetőivel.

Jó volt megtapasztalni, hogy a búcsúba látogatók közül milyen sokaknak fontos a környezete és hogy minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy élhetőbbé tegyék Földünket ne csak magunk, de a későbbi generáció számára is. Jó lenne hinni, hogy nem csak a Krisna-völgybe látogatók ilyen környezettudatosak.

Annak ellenére, hogy a hosszú hétvége alatt időjárás szempontjából kaptunk hideget-meleget, szikrázó napsütést, zuhogó esőt, sátrat megtépázó szelet úgy gondolom, hogy az önkéntesek közül mindenki nagyon jól érezte magát és kellemes élményekkel tért haza. Köszönöm a lehetőséget az Öko-völgy Alapítványnak és a velem dolgozó többi lelkes önkéntesnek!

Jövőre, Veletek ugyanitt!

Nádas Linda

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Hozzuk létre saját öntözőrendszerünket! Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás
Fotógaléria
Loading...
image fozes_foldtuzhelyen-jpg image oszi_tajkep-jpg image gyumolcsfak_tavasszal-jpg image cserepkalyha_epites-jpg image szenaforgatas-jpg image meheszet-jpg image hazafele_a_foldekrol-jpg image krisna-volgyi_gyerekek-jpg image bhakti_kert_1-jpg image bhakti_kert_6-jpg image dscn7261-jpg image img_0092-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
„Aki azt hiszi, hogy az exponenciális növekedés örökké fenntartható egy véges világban, az vagy őrült, vagy közgazdász."
Kenneth E. Boulding