Nem kell mindenkinek királyként élnie, fogadjuk el saját kvótánkat

sajtotaj_kiskep

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének 2009. januári sajtótájékoztatóján az Öko-völgy Programról és mintaterületéről, Krisna-völgyről is sok szó esett. A jelenlévő több mint tíz médium nagy érdeklődést tanúsított, és az MTI már másnap tudósította főbb mondanivalóinkat.
“Nem kell mindenkinek királyként élnie, fogadjuk el saját kvótánkat” című

sajtotaj_11

cikkükben (2009. január 20.) kiemelték Sivaráma Szvámi Mahárája üzenetét, miszerint tudatváltozásra, másképp gondolkodásra van szükség, hogy a társadalom túllépjen nemcsak a gazdasági, hanem az energia-, a pénzügyi és az élelmiszerválságon is. A vezető lelkész szerint az emberek jelenleg a válság rabszolgái.

Több internetes híroldal is leközölte, hogy a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége szerint a környezeti válságot komolyan kell venni. A megoldás pedig az önfenntartásban, az ökológiai gazdálkodásban és a takarékosságban rejlik. Ez ugyanis a somogyvámosi Krisna-völgyben bevált.

Hosszú Zoltán és Kun András átfogó képet festettek a Krisna-völgyi eredményekről. “Krinsa-völgy, az Öko-völgy Program mintaterülete meggyőző példa arra, hogy a fenntarthatóság igenis megvalósítható: képes lehet a társadalom a fogyasztási szint kellő mértékű csökkentésére, ha megteremtjük ennek kedvező feltételeit.” – derült ki előadásaikból.

Rév Szilvia

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Legközelebbi időpontok:
2018. március 24.
2018. április 14.
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A szentségétől megfosztott világ egy hódításra serkentő akadály sorsára ítéltetett,  puszta tárggyá válik. Mint egy lélektelennek tartott állat vagy rabszolga, az ember alatti dologgá silányul, melyet munkára fognak, felhasználnak és kizsákmányolnak."
Theodor Roszak