Öko-logika a Szent István Egyetemen

gate1Nemrégiben meghívást kaptunk a SZIE gödöllői Környezetgazdálkodási Intézetében lassan már két évtizede működő GATE Zöld Klub vezetőjétől, Dr. Malatinszky Ákostól.

A több tucat aktivistából álló csapat a gazdasági-környezeti és lassan társadalmi válságtól is terhes korszakban arra keresi a választ, hogy miképpen tudnának ők maguk is fenntartható életmódot megvalósító ökofalu létesítésbe fogni. Kíváncsiak voltak az Öko-völgy Program tapasztalataira elsősorban az ökológiai gazdálkodás és a társadalmi fenntarthatóság terén.gate2
Az első alkalommal (2009. április 15.) elsősorban a környezeti és önellátási szempontú kérdéseket jártuk körül a tizenöt fős hallgatósággal.

Előadóink, az Öko-völgy Program és Krisna-völgy gazdaságának vezetői, Hosszú Zoltán, Pőcze Vilmos és Barsi Attila fáradhatatlanul válaszolták meg a hallgatók változatos, aktuális és egyben rendkívül gyakorlatias kérdéseit: Mekkora területű szántóra, legelőre, zöldségeskertre van szükség egy négytagú család ellátásához? Milyen gabonafajták váltak be a somogyvámosi biogazdaságban? Milyen szarvasmarha fajtákat javaslunk munkabírás és tejtermelés szempontjából? Mennyire csökkenthető a hulladéktermelés mai viszonyok között? Hogyan oldható meg az öntözés és lakossági vízellátás aszályok idején? Van-e kitől megtanulni a régi mesterségeket, például a házi ruhakészítést?

Második alkalommal (2009. május 6.) viharosabb vizekre, vagyis a társadalmi fenntarthatóság mikéntjének izgalmas területére fogunk evezni. Az előadást Krisna-völgy vezetője, Sölétormos Jenő tartja. Címe: „Mitől fenntartható egy közösség?”
17 órától a B kollégiumban bárki csatlakozhat az előadáshoz és beszélgetéshez.

Rév Szilvia

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Hozzuk létre saját öntözőrendszerünket! Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás
Fotógaléria
Loading...
image dscn7261-jpg image bhakti_kert_1-jpg image dscn7275-jpg image img_0079-jpg image bhakti_kert_4-jpg image img_0092-jpg image img_0099-jpg image img_0166-jpg image img_0057-jpg image bhakti_kert_5-jpg image bhakti_kert_7-jpg image bhakti_kert_3-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
„Aki azt hiszi, hogy az exponenciális növekedés örökké fenntartható egy véges világban, az vagy őrült, vagy közgazdász."
Kenneth E. Boulding