Öko-logika a Szent István Egyetemen

gate1Nemrégiben meghívást kaptunk a SZIE gödöllői Környezetgazdálkodási Intézetében lassan már két évtizede működő GATE Zöld Klub vezetőjétől, Dr. Malatinszky Ákostól.

A több tucat aktivistából álló csapat a gazdasági-környezeti és lassan társadalmi válságtól is terhes korszakban arra keresi a választ, hogy miképpen tudnának ők maguk is fenntartható életmódot megvalósító ökofalu létesítésbe fogni. Kíváncsiak voltak az Öko-völgy Program tapasztalataira elsősorban az ökológiai gazdálkodás és a társadalmi fenntarthatóság terén.gate2
Az első alkalommal (2009. április 15.) elsősorban a környezeti és önellátási szempontú kérdéseket jártuk körül a tizenöt fős hallgatósággal.

Előadóink, az Öko-völgy Program és Krisna-völgy gazdaságának vezetői, Hosszú Zoltán, Pőcze Vilmos és Barsi Attila fáradhatatlanul válaszolták meg a hallgatók változatos, aktuális és egyben rendkívül gyakorlatias kérdéseit: Mekkora területű szántóra, legelőre, zöldségeskertre van szükség egy négytagú család ellátásához? Milyen gabonafajták váltak be a somogyvámosi biogazdaságban? Milyen szarvasmarha fajtákat javaslunk munkabírás és tejtermelés szempontjából? Mennyire csökkenthető a hulladéktermelés mai viszonyok között? Hogyan oldható meg az öntözés és lakossági vízellátás aszályok idején? Van-e kitől megtanulni a régi mesterségeket, például a házi ruhakészítést?

Második alkalommal (2009. május 6.) viharosabb vizekre, vagyis a társadalmi fenntarthatóság mikéntjének izgalmas területére fogunk evezni. Az előadást Krisna-völgy vezetője, Sölétormos Jenő tartja. Címe: „Mitől fenntartható egy közösség?”
17 órától a B kollégiumban bárki csatlakozhat az előadáshoz és beszélgetéshez.

Rév Szilvia

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás Már fejjük, még szopizik…
Fotógaléria
Loading...
image krisna-volgyi_gyerekek-jpg image hazafele_a_foldekrol-jpg image oszi_tajkep-jpg image szenaforgatas-jpg image meheszet-jpg image fozes_foldtuzhelyen-jpg image cserepkalyha_epites-jpg image gyumolcsfak_tavasszal-jpg image im003838k-jpg image magfejto_2010apr16_k-jpg image im003821k-jpg image im003865k-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Az emberiség fenntarthatatlan környezeti és társadalmi helyzetet teremtett, s ugyanebben az irányban haladva reméli a megoldást!"
Albert Einstein