Öko-völgy Gondolat-kiállítás a Krisna-völgyi Búcsún

dscn57611A Búcsú színes forgatagában régi mezőgazdasági gépek, és egy szép szénásszekér hívta fel a figyelmet az Öko-völgy Program sátrára. A Búcsún idén is közel hatezer embert láttunk vendégül, így reméljük, hogy legfőbb üzenetünk – „A fenntarthatóság megvalósítható!” – ezúttal is sokakhoz eljutott.

A három nap alatt tíz kihangosított nyilvános beszélgetést folytattunk kutatókkal, Krisna-völgy szakértőivel, valamint a HUMUSZ (Hulladék Munkaszövetség) elnökével.

Beszélgettünk többek között a magyarországi ökofalvak és a fenntarthatóság kapcsolatáról, a mézzel való gyógyításról (vagyis az apiterápiáról), a pénz kultúrájáról, a gazdasági fenntarthatóságról, az ökológia és spiritualitás kapcsolatáról.

dscn5697

dscn57431

dscn57862

dscn5783

Megismerhettünk egyedi, Krisna-völgyben szerzett tapasztalatokat, amelyeket más önfenntartásra törekvő kisközösségek is alkalmazhatnak. Így hallottunk többek között Krisna-völgy élelmiszer-önellátásának hátteréről, a gyermekek oktatásáról Krisna-völgyben, valamint az egészségvédelem itt követett gyakorlatáról.

dscn5820

dscn5833

A beszélgetésekről videofelvételeket készítettünk. Terveink szerint a legérdekesebb részek a közeljövőben kisfilmek formájában a világhálón hozzáférhetők, letölthetők lesznek.

Mindezek lebonyolításában két kedves önkéntes, Dr. Farkas Judit, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, valamint Ligetfalvi Lilla, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója nyújtott segítséget. Áldozatos, odaadó munkájukat ezúttal is köszönjük!
Az Öko-völgy sátor működtetését az Ökotárs Alapítvány anyagilag is támogatta.

Kun András, Rév Szilvia

1 hozzászólás to “Öko-völgy Gondolat-kiállítás a Krisna-völgyi Búcsún”

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14
Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Hozzuk létre saját öntözőrendszerünket! Új film – Egyszerű élet, emelkedett szintű gondolkodás
Fotógaléria
Loading...
image img_0079-jpg image img_0099-jpg image bhakti_kert_3-jpg image img_0092-jpg image dscn7275-jpg image img_0145-jpg image dscn7261-jpg image img_0057-jpg image bhakti_kert_6-jpg image bhakti_kert_7-jpg image bhakti_kert_2-jpg image bhakti_kert_5-jpg

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségéveleddig 48 hallgató védte meg szakdolgozatát.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ez a válság lelki, erkölcsi és szellemi természetű."
Bogár László, közgazdász