Ökologika Klubok a Corvinus Egyetemen!

2010. március 22., április 12. és 26-án szeretettel várunk tartalmas és jó hangulatú beszélgetésekre, melyekre ökofalu-lakókat és más szakértőket hívunk meg, hogy együtt gondolkodhassunk környezettudatos megoldási alternatívákról.

Főbb témák:

VÁLSÁGOK: TÉGED IS ÉRINT?
KRISNA-VÖLGY ÉS MÁS ÖKOFALVAK
BIOGAZDÁLKODÁS ÉS ÖNELLÁTÁS

Időpontok:

2010. március 22., 18 órától: „Környezettudatosság a mindennapokban. Ökofalvak,
élőfalvak Magyarországon és a világban.” Előadó: Hosszú Zoltán, az Öko-völgy Alapítvány elnöke

2010. április 12. és április 26., 18 órától: Kisfilmek vetítése (Az ember, aki fákat ültetett; Tárgyaink története, stb.), majd beszélgetés. A klubokat vezeti: Kissimon László, közgazdász

Helyszín:

Corvinus Egyetem, Villányi úti campus, A épület, A7-es terem. (Budapest, XI. ker. Villányi út 29-43.)

A részvétel ingyenes, és mindenki számára nyitott!
Hozd el barátaidat is!


Üdvözlettel:
Az Öko-völgy Alapítvány

2 hozzászólás to “Ökologika Klubok a Corvinus Egyetemen!”

 • Gombos Károly:

  Jó napot!

  Az első előadáson voltam, viszont a másik két előadásról lemaradtam munka és külföldi tartózkodás miatt. Érdeklődni szeretnék, hogy lesz-e még valahol a közelben ökológiai klub előadás, esetleg a Corvinus-on további előadások, mert szívesen elmennék.

  Köszönettel,
  Gombos Károly

 • revszilvia:

  Kedves Károly!

  Az egyetemeken jön a vizsgaidőszak, majd a nyári szünet, ezért most nem érdemes klubot tartani. Szeptemberben valamilyen formában szeretnénk folytatni.
  A honlapon és az Ökologika levelezőlistán hírt fogunk adni róla.
  Addig is, ami már fixált program: lesz egy Ökologika találkozó a júliusi Krisna-völgyi Búcsú 3. napján.

  üdvözlettel,
  Rév Szilvia

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ha törődünk az állatokkal, és törődünk a Földdel, akkor számtalan állat, ember és lakóhely boldogulhat sokkal jobban, mint egy tiszteleten, törődésen, együttérzésen, emberségen, könyörületen alapuló erkölcs hiányában." (Marc Bekoff biológiaprofesszor, a Rügyek és Gyökerek Alapítvány helyi koordinátora) Mindenfelől válságok sújtanak bennünket mostanában. Mivel tönkretettük magunk körül az élővizeket, a földeket, a levegőt és szinte az egész bolygót, ezért súlyos környezeti válsággal kell küzdenünk. Emellett folyamatos háborúk, terrorcselekmények, pereskedések okoznak komoly makro- és mikroszintű társadalmi válságokat. Ezeket tetőzik az időről-időre begyűrűző gazdasági válságok. De mi az igazi oka ennek a rengeteg, alapvető értékeket megrengető válságnak? A válasz az, hogy mindezeknek az igazi gyökere egy mély világnézeti válság, amely az egyre súlyosabb materializmus felé próbál rántani mindenkit. A materializmus értékrendje folyamatosan degradálódik, s ezért nem képes megfelelő, időtálló alapot jelenteni. Amíg az emberiség az individualista, önző, kihasználó értékrendet nem cseréli fel egy lelki-spirituális szemléletmóddal, addig a fenti válságok csak egyre súlyosabbá válnak. Ezért mindenkinek változtatnia kell a környezetéhez való hozzáállásán és ennek tettekben is meg kell mutatkoznia! Amíg lájkoljuk a zöld gondoltokat, de közben teleszemeteljük a világunkat és nem kezdünk visszatérni egy természetesebb életmód felé, addig nincs esély arra, hogy nagyban is megváltozzanak a dolgok. Te legyél az a változás, amit szeretnél, hogy megvalósuljon!  
Zöld gondolatok 2.