Utazás és környezettudatosság

utazas-es-kornyezettudatossagEgyre környezettudatosabban utazunk és előnyben részesítjük a környezetbarát megoldásokat a hagyományosakkal szemben – derül ki a Samsung európai felméréséből, amely a mai utazók azon igényeire fókuszált, amelyeket – többek között – választott szállodájuk irányában támasztanak.


A felmérés során megkérdezett 5000 európai utazó közel egyharmada (29%) választana környezetbarát hotelt, ha lenne ilyen szűrési feltétel az online rendszerekben. Az elvárások egyértelműek: a válaszadók 65 százaléka szerint a hoteleket alacsony vízfogyasztású toalettekkel kellene felszerelni, 54 százalék szerint pedig a vendéglátóknak előnyben kellene részesíteniük az olyan megújuló erőforrásokat, mint a szél, a nap vagy a hidro-elektronikus energia.

A megkérdezettek fele (49%) gondolja, hogy a szállodákban hatékonyabb elektronikai eszközökre van szükség – példaként említve a sík képernyős, energiatakarékos televíziót.

Fenti környezettudatosságot támasztja alá a vendégek magatartása is. A válaszadók háromnegyede (76%) ugyanúgy óvja a környezetet szállodai tartózkodása során, mint otthon, és a gyakorlatban is tesz a környezeti terhek csökkentéséért.
Majdnem mindig (88%) lekapcsolja a villanyt, ha kimegy a szobából, többször is használ egy törölközőt (63%), és az elektronikus készülékeket is áramtalanítja (59%), akár anélkül is, hogy megnézné, van-e azoknak energiatakarékos üzemmódjuk.

A környezettudatosság kérdése egyre nagyobb szerepet kap a szállásfoglalásokban. A hotelek ma már azzal is vonzóbbá tehetik magukat, ha környezetbarát eszközöket használnak. A legújabb technológiák és a környezettudatosság közé ma már kitehetjük az egyenlőségjelet – mondta Pummi Mudhar, a Samsung Electronics Europe B2B értékesítési és marketing igazgatója.

A cikk forrása: www.privatbankar.hu

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
„Aki azt hiszi, hogy az exponenciális növekedés örökké fenntartható egy véges világban, az vagy őrült, vagy közgazdász."
Kenneth E. Boulding