Utazás és környezettudatosság

utazas-es-kornyezettudatossagEgyre környezettudatosabban utazunk és előnyben részesítjük a környezetbarát megoldásokat a hagyományosakkal szemben – derül ki a Samsung európai felméréséből, amely a mai utazók azon igényeire fókuszált, amelyeket – többek között – választott szállodájuk irányában támasztanak.


A felmérés során megkérdezett 5000 európai utazó közel egyharmada (29%) választana környezetbarát hotelt, ha lenne ilyen szűrési feltétel az online rendszerekben. Az elvárások egyértelműek: a válaszadók 65 százaléka szerint a hoteleket alacsony vízfogyasztású toalettekkel kellene felszerelni, 54 százalék szerint pedig a vendéglátóknak előnyben kellene részesíteniük az olyan megújuló erőforrásokat, mint a szél, a nap vagy a hidro-elektronikus energia.

A megkérdezettek fele (49%) gondolja, hogy a szállodákban hatékonyabb elektronikai eszközökre van szükség – példaként említve a sík képernyős, energiatakarékos televíziót.

Fenti környezettudatosságot támasztja alá a vendégek magatartása is. A válaszadók háromnegyede (76%) ugyanúgy óvja a környezetet szállodai tartózkodása során, mint otthon, és a gyakorlatban is tesz a környezeti terhek csökkentéséért.
Majdnem mindig (88%) lekapcsolja a villanyt, ha kimegy a szobából, többször is használ egy törölközőt (63%), és az elektronikus készülékeket is áramtalanítja (59%), akár anélkül is, hogy megnézné, van-e azoknak energiatakarékos üzemmódjuk.

A környezettudatosság kérdése egyre nagyobb szerepet kap a szállásfoglalásokban. A hotelek ma már azzal is vonzóbbá tehetik magukat, ha környezetbarát eszközöket használnak. A legújabb technológiák és a környezettudatosság közé ma már kitehetjük az egyenlőségjelet – mondta Pummi Mudhar, a Samsung Electronics Europe B2B értékesítési és marketing igazgatója.

A cikk forrása: www.privatbankar.hu

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
„ A példamutatás nem az egyik útja a tanításnak, hanem az egyetlen útja.”
Albert Einstein