A tanárképző mobilitás összegzése


Egy évvel ezelőtt Alapítványunk támogatást kapott egy tanárképző projektre. Arra az Erasmus+ projektre, amely az egyéni tanulmányi mobilitást támogatja (címe: “Learn 2 Teach, Teach 2 Learn”).

A projekt egy képzést jelentett a kollégáink számára, amelyet az igényeik szerint alakítottunk ki, hiszen úgy véljük, egy jó tanár képességeit is folyamatosan fejleszteni kell. A mobilitási tevékenységek alatt kollégáinknak lehetősége volt, hogy elmélyítsék a tudásukat és megtanulják, hogyan tegyék jobbá, hatékonyabbá munkájukat.

Műhely Celjében, Szlovéniában

 

Pedagógusaink részt vettek a kurzusokon, ahol különböző módszerekről és tanítási programokról szereztek tapasztalatot. A programok részletekbe menően feldolgozták például az órák, előadások tervezését és kivitelezését, a diákokkal való foglalkozások és tanácsadás mikéntjét, továbbá olyan műhelyeket szerveztek, amik fejlesztették az informatikai készségeket (pl. jó minőségű bemutató elkészítése, valamint a szociális média, az interneten keresztüli tanítás, vagy a web-es szemináriumok alkalmazása). Ezen kívül személyes és szakmai fejlődésre is nyílt lehetőség az önelemzésre irányuló, értékelő műhelyeken és tevékenységeken. A mobilitásokon a fogadó szervezetek turisztikai programokat és interaktív bemutatókat is szerveztek.

 

Szeminárium a webináriumokról Celjében, Szlovéniában

Látogatás a jurmalai Ájurvédikus Egészségügyi Központba Riga közelében, Lettországban

Párbeszéd az egészséges életmódról a házigazdákkal és vendégekkel

 

A projekt 3 mobilitási tevékenységet foglalt magába. Az elsőre Celjében, Szlovéniában, a másodikra a lettországi Rigában, a harmadikra pedig Petite Sommeban, Belgiumban került sor. Minden mobilitási tevékenységben egy-egy kollégánk vett részt és képviselte az alapítványunkat az adott képzésen.

A kurzus résztvevői Rigában, Lettországban

Játékos résztvevők a celjei kastélyban Szlovéniában

 

A mobilitási tevékenységek során a résztvevő szervezetek az alábbi képzésekkel segítették a kollégáinkat, és rajtuk keresztül a szervezetünket:

– a szlovéniai DUHOVNO DRUSTVO ZA DUSO szervezet egy tanárképző kurzust szervezett, amely elsősorban a személyes és szakmai képességek fejlesztésére, valamint az informatikai eszközök használatára összpontosított,

– a lettországi Zelsirdibas Misija Dzivibas Ediens egy olyan képzést tartott, ami az informatikai eszközök és készségek fejlesztésére összpontosított, illetve az egészséges életvitelre,

– a belgiumi Bhaktivedanta College olyan képzést szervezett, amely az alapvető tanári készségek fejlesztésére fókuszált, a tapasztalati tanulásra, az előadások, tanórák megtervezésére és az előadások kivitelézésére.

 

A tervezés, kivitelezés és értékelés taglalása az oktatóval

 

A kurzusok úgy lettek felépítve, hogy segítsék és megkönnyítsék a résztvevők számára a tanulást és tapasztalatszerzést, valamint a tanultak minél jobban adaptálhatóak legyenek a hazai környezetben.

A tanárképzések alatt az érintett szervezetek a munkájukon keresztül az alábbi ismereteket és kompetenciákat emelték ki vagy fejlesztették tovább:

– az informatikai képességek fokozása, hogy az ilyen eszközöket tantermi környezetben és felnőttoktatásban (például tanítás az interneten keresztül) is könnyen alkalmazzák; továbbá az új, innovatív, a piacon rendelkezésre álló IT-eszközök bemutatása és megismerése

– új készségek és technikák oktatása

– a résztvevők személyes készségeinek fejlesztése és az interperszonális készségek erősítése

– a multikulturális szellemiség növelése és annak méltányolása

 

Jól érzik magukat a résztvevők a Petite Somme-i tanárképzésen

 

Összegzésképpen kijelenthetjük, hogy a képzés nagyban hozzájárult minden résztvevőnk személyes és szakmai fejlődéséhez, valamint alapítványunk szervezeti fejlesztéséhez is. Intézményünk kapacitása is növekedett a partnerségek megszilárdítása terén azzal, hogy elmélyítettük a kapcsolatokat és az együttműködést a projektben részt vevő szervezetekkel. Következtetésképpen, határozottan állítjuk, hogy a tanulási eredmények és az összes eredmény, ami kapcsolódik a projekthez összhangban volt a tervekkel, és egy sikeres tanárképzés megvalósításához vezette az együttműködő partnereket.

Ha civil 1% – Gondoljon az Öko-völgyre!

Adóbevalláskor ajánlja személyi jövedelemadójának 1%-át az Öko-völgy Alapítványnak!

Adószámunk: 18786435-1-14

1%

Alapítványunk 2008 óta segíti Krisna-völgy környezettudatos törekvéseit. Évente több tízezer emberrel ismertetjük meg az önellátó életmód elemeit, a kapcsolódó tapasztalatokat. Legyen ebben Ön is partnerünk! Kérjük, ne hagyja elveszni adójának 1%-át! Számítunk Önre!

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

Tanfolyamaink
Ősszel induló tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Önfenntartó ruházat – 2. rész Kertészeti innovációink

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Forradalmian új, radikális szemléletváltás menthet csak meg minket. Ennek megvalósítása azonban világszerte óriási ellenállásba ütközik tévhitek, tájékozatlanság, megszokottság és a rövidtávú ellenérdekeltség miatt."
Vida Gábor