Áprilisban két alkalommal fogadtunk mintaterületünkön gimnazistákat, akik mindannyian a székesfehérvári Comenius alapítványi középiskolából érkeztek hozzánk. Útjukat a Magfejtő Alapítvány egy KEOP pályázat elnyerésével tette lehetővé.

Első alkalommal 80, majd 120 fő jött el. 15-20 fős csapatokra bontottuk őket, hogy biztosítsuk a minőségi oktatást, bemutatást.
Minden csapatot más-más vezető kísért végig Krisna-völgy gazdaságán. Az előre kijelölt 5 állomáshelyen meséltünk nekik az önellátásra törekvő közösség gazdaságáról és mindennapi életükről.

Sokan most láttak először kézi fejést, és mindenki elámult a tonnás ökrök láttán. Nandit, a zebut pedig találóan „puputehénnek” keresztelték el.

Jóleső tapasztalat volt, hogy a középiskolások képben vannak arról, hogy mit jelent a „bio” zöldség, és nyitottak voltak az ötletre, hogy a későbbiekben törekedjenek saját bio kiskert létesítésére.
A húsevés környezeti ártalmai azonban láthatóan teljesen újak voltak számukra, meglepetten hallgatták az ENSZ adatokat.

A körbevezetést végigkísérő vetélkedő eredményeit ebéd után hirdettük ki, a nyertes csapatokat stílszerűen helyi termelésű finomságokkal jutalmaztuk.

Néhány fotó a látogatásukról a galériában látható.

Rév Szilvia

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük