Comenius-os diákok látogatása

Áprilisban két alkalommal fogadtunk mintaterületünkön gimnazistákat, akik mindannyian a székesfehérvári Comenius alapítványi középiskolából érkeztek hozzánk. Útjukat a Magfejtő Alapítvány egy KEOP pályázat elnyerésével tette lehetővé.

Első alkalommal 80, majd 120 fő jött el. 15-20 fős csapatokra bontottuk őket, hogy biztosítsuk a minőségi oktatást, bemutatást.
Minden csapatot más-más vezető kísért végig Krisna-völgy gazdaságán. Az előre kijelölt 5 állomáshelyen meséltünk nekik az önellátásra törekvő közösség gazdaságáról és mindennapi életükről.

Sokan most láttak először kézi fejést, és mindenki elámult a tonnás ökrök láttán. Nandit, a zebut pedig találóan „puputehénnek” keresztelték el.

Jóleső tapasztalat volt, hogy a középiskolások képben vannak arról, hogy mit jelent a „bio” zöldség, és nyitottak voltak az ötletre, hogy a későbbiekben törekedjenek saját bio kiskert létesítésére.
A húsevés környezeti ártalmai azonban láthatóan teljesen újak voltak számukra, meglepetten hallgatták az ENSZ adatokat.

A körbevezetést végigkísérő vetélkedő eredményeit ebéd után hirdettük ki, a nyertes csapatokat stílszerűen helyi termelésű finomságokkal jutalmaztuk.

Néhány fotó a látogatásukról a galériában látható.

Rév Szilvia

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A világegyetemen belül az Úr irányít minden élőt és élettelent, s minden az Övé. Az embernek ezért csupán azt szabad elfogadnia, amire szüksége van, s ami őt illeti meg. Minden mástól tartózkodnia kell, jól tudván, hogy az kihez tartozik."
Srí Ísopanisad, első mantra