Amint segédkeztem az „OAZA Akadémia: A digitális örökség új fejezete” rendezvény szervezésében Budapest szívében, átható céltudatosságot és izgalmat éreztem. Ez jelentős mérföldkő volt számunkra, és örömmel osztom meg rendezvényünk fénypontjait.

A Govinda Vegetáriánus és Vegán Étterem oktatási termének csendes környezete szolgált eseményünk háttereként. Bár a részvétel meghitt volt, ugyanakkor célirányos is, mert a fiatalok szervezeteinek képviselőivel találkoztunk – pontosan azokkal az egyénekkel és csoportokkal, akikkel kapcsolatot szerettünk volna teremteni.

Az esemény egyik alapköve az Impact Entrepreneurship program és az új OAZA Akadémia bemutatása volt. A program nem csupán tanmenet, hanem szellemi mozgalom, útmutató, ami inspirációt nyújt, és eszköz a következő generációs vezetők és vállalkozók számára. A résztvevők lelkesen mélyedtek el a munkamenetben, elmerülve, kérdéseket feltéve, és ötletelve a program sokoldalúságán.

Különösen érdekfeszítő szakasz volt, amikor a résztvevőknek lehetősége volt a nem formális gyakorlatokban részt venni, amelyek megtalálhatóak az újonnan kiadott Ifjúsági segítők kézikönyvében. Ezeket a gyakorlatokat a szerzők aprólékosan megtervezték, hogy segítsék a feltörekvő vállalkozókat kibontakozni. A kézzel fogható, gyakorlati tapasztalat betekintést nyújtott a módszerek hatékonyságába és alkalmazhatóságába.

Egy hálás gesztusként, és a nap emlékére, minden résztvevő saját példányban kapott az Impact Entrepreneurship Ifjúsági segítők kézikönyvéből. Reméljük, hogy a könyv állandó útmutatóként és inspirációként szolgál az útjukon.

Amikor a hivatalos munkamenetek befejeződtek, a hangulat még közvetlenebbre váltott. A Govinda étterem által kínált ízletes vacsora nem csak az ízlelőbimbóknak volt ünnep, hanem kapcsolatok építésére is lehetőséget nyújtott. A résztvevők közösen beszélgettek, megosztották tapasztalataikat, és egyeztettek a potenciális jövőbeni együttműködésekről.

Visszatekintve az estre, hálával és reménnyel vagyok teli. Amíg a számok gyakran uralják a siker narratíváját, számunkra az Öko-völgyben a kapcsolatok minősége és a hatás mélysége a lényeg. A budapesti esemény megerősítette hittemet abban, hogy a megfelelő eszközökkel, jövőképpel, és együttműködésekkel valóban építhetünk egy erős digitális örökséget jövőbeli vezetőink számára.

Haladjunk tovább előrefelé, hiszen még sok mérföldkő áll előttünk!

Tea Brničević

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük