A Gyüttment Fesztivál minden szempontból nagyon jól sikerült! Ez hazánk legnagyobb olyan üko-rendezvénye, amely a Nulla hulladék célkitűzést megvalósította!

Az idei Gyüttment Fesztivál idén a festői szépségű Dunakanyarban, Zebegényben került megrendezésre. A Gründli-rét és a körülötte magasodó erdők már önmagukban csodálatos helyszínt biztosítottak.

Az Öko-völgy Alapítvány lelkes csapata a pénteki és a szombati nap folyamán sokféle kapcsolódási lehetőséget kínált az oda látogató több ezer vendégnek, hogy a fenntarthatóság elvi és gyakorlati területein is előbbre léphessenek.

A Közösségek udvara előadásai között Németh Péter (Öko-völgy Alapítvány) és Kissimon László (Krisna-völgy)  arról beszéltek, hogy milyen tapasztalatokkal bővültünk a közösségépítés terén Krisna-völgy ökofalu 25 évvel ezelőtti megalapítása óta.

Nagyon sokan jöttek oda a sátrunkhoz, akik a Beszélgetések az önellátásról trilógia egy, vagy akár mindhárom kötetét, valamint az Egyszerű életmód, emelkedett gondolkodás című könyvet is magukkal vitték. A rövidesen megjelenő új kiadványunkról (Védikus holdnaptár kertészkedéshez 2019-re) többen is kértek értesítést.

Emellett nagyon népszerűek voltak még a Krisna-völgyi ökogazdaságban készült több mint 50-féle különböző termék: mézek (akác-, napraforgó-, repce- és virágméz), vegán és gluténmentes szószok, pástétomok, mustárok, lisztek (tönköly, teljes kiőrlésű búza, rozs), csatnik, pickle-k, valamint a szörpök is.

A kertészetünkből származó visszavethető zöldségmagok is sokak figyelmét felkeltették. Az ismertebb fajták magjain (uborka, téli saláta, spenót, retek, bab, stb) kívül voltak különlegességek (padlizsán, karella, okra) is.

A jó hangulatot még fokoztuk azzal, hogy meditációs élőzenét is biztosítottunk. 🙂

 

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük