Extrém hideg időjárás Dél-Amerikában

Az augusztusban betörő sarki időjárási front szokatlan és szélsőséges időjárást hozott Dél-Amerika számára. Olyan területeken, ahol szubtrópusi az éghajlat, néhány napig egyáltalán nem volt az – Argentína északi területein és Brazíliában hó szállingózott, reggelente pedig vékony hótakaró fedte az autókat, utcákat és a világszerte híres brazil tengerpartokat.

Az időjárás komoly gondokat okozott Bolíviában is. Az ország keleti részén fekvő trópusi területeken nulla fokra esett a hőmérséklet, ennek következtében az egyébként kb. plusz 20 Celsius fokos hőmérséklethez szokott élővilág súlyosan károsodott, egész folyók halállománya pusztult el.

Az érintett terület kormányzója figyelmeztette a helyi lakosságot, hogy ne igyon a pusztulással érintett folyók vizéből, a területre pedig ivóvizet kell szállítani az ország más részéből.

A teljes cikk innen letölthető

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Nyilvánvalóvá vált, hogy az eddig folytatott emberi tevékenység (a „business as usual” = BAU) katasztrófához vezet, s hosszabb távon kérdésessé teszi az emberiség fennmaradását."
Vida Gábor