fnyn2Az Öko-völgy Alapítvány első ízben hirdet „Fenntarthatósági Nyílt Napot”.
A képzés során szeretnénk bemutatni Krisna-völgy, mint ökofalu működésének főbb jellegzetességeit. Betekintést nyújtunk a közösség mindennapi életébe, és a megvalósulás helyszínén mutatjuk be, hogy ki-ki milyen módon csökkentheti ökológiai lábnyomát.

Célunk, hogy a résztvevőknek olyan tapasztalatokat tudjunk átadni, melyek alkalmazhatóak lesznek saját mindennapjaikban is.

A délelőtt 10 órától délután 17 óráig tartó program során körsétát teszünk Krisna-völgyben, érintve az ökofalu fenntarthatósági szempontból legfontosabb állomásait. Bemutatjuk a biokertészetet, a tehenészetet, a komposzttelepet, a nádgyökérzónás szennyvíztisztítót, a természetközeli élőhely mozaikokat és a Botanikus Kertet. Beszélünk az ökologikus
tájgazdálkodásról, a mozaikos tájszerkezetről, a zöld háztartásokról és megújuló energiaforrások hasznosításáról. A nap kiemelt célja, hogy azok számára is praktikus útmutatást adjunk, akik hasonló, ökologikus alapokon nyugvó, ökofalu vagy biofarm jellegű kisközösségek alapítását tervezik. Ezért külön kitérünk a közösségépítés és a társadalmi fenntarthatóság kérdéseire is.

Időpont: 2009. október 23. *(péntek) 10-17 óráig.
Helyszín: Somogyvámos, Krisna-völgy

Az utazás egyénileg történik.*

Költségek: Felnőtteknek: 4000 Ft
Diákoknak és nyugdíjasoknak: 3500 Ft

Az ár magába foglalja a Krisna-völgyi belépést, a teljes szakvezetést, és egy ínycsiklandó vegetáriánus ebédet.
Az Ökotárs Alapítvány támogatásának jóvoltából és az első alkalomra való tekintettel az árakat kedvezménnyel szabtuk meg! Ezért az árak csak az október 23-i rendezvényre vonatkoznak. A fizetés a helyszínen, készpénzben történik.
A jelentkezők számát – a színvonalas oktatás biztosításának érdekében – 15 főben maximalizáltuk. A regisztráció jelentkezési sorrendben történik. 15 fő felett várólistát nyitunk. (Kérjük, jelezze azt is, hogyha szeretne részt
venni Fenntarthatósági Nyílt Napon, de a mostani időpont nem alkalmas. Ebben az esetben a későbbiekben értesítjük a következő időpontokról.)

Jelentkezés: az „info kukac okovolgy.hu” e-mail címen.
A jelentkezéshez szükséges adatok: név, e-mail cím, telefonszám, foglalkozás, munkahely, valamint a főbb érdeklődési területek megnevezése. Kérjük, egyértelműen jelezze, hogy az október 23-i Fenntarthatósági Nyílt Napra jelentkezik, hogy ne keveredjen jelentkezése az október 15-i konferencia regisztrációval!

A rendezvényt az Ökotárs Alapítvány támogatja.

Tisztelettel: az Öko-völgy Alapítvány munkatársai

*Autóval az M7-es-ről a 150. kilométerkőnél érdemes lehajtani, Lengyeltóti felé. Tömegközlekedés: vonattal Fonyódig, majd szintén vonattal Somogyvárig. Somogyvárról autóbusszal lehet Somogyvámosra jutni (tömegközlekedés esetén érdemes megszállni Somogyvámoson egy éjszakára).

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük