A fóliás répa termesztését nyár végén kezdtük el. Most január elején fogyott el a szabad földön hagyott répa, ami után a benti ágyások következtek. Meglepő volt, hogy a kinti zord idő ellenére a répa milyen jól bírja bent.

A termés mennyisége kicsit kevesebb lett mint az átlag, legközelebb más fajtát vetünk, mert ez a típus vagy mag nem volt ideális. A termés viszont finom lett, az eddigi legédesebb. Mivel nem öregedett meg a répa, még hámozni sem kell őket. Ez a legjobb amit egy konyhán dolgozó ember hallhat egy réparól!

Leírom, hogy jutottunk el a friss téli répáig. Először is időben vetettünk, augusztus közepén. A gyomlálásra kétszer kerítettünk időt, ami tolikapával történt. Nem úsztuk meg a kézi munkát sem, de csak egyszer kellett sort keríteni rá. Egy baki csúszott a folyamatba: az új vetőgépet nem sikerült jól kalibrálni, emiatt egyelni is kellett… A végeredmény összesítve pozitív előjelet kapott, mert ilyen könnyen és jó minőségben nem tudtunk répát szedni télen.

(Forrás: https://krisnakert.wordpress.com)

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük