haitifejlec11A CNN információi szerint, kutatók már évekkel ezelőtt figyelmeztettek arra, hogy a Hispaniola szigeten nagy a kockázata a komoly földrengésnek. Öt kutató prezentálta a tanulmányt a 2008-as 18. Karibi Geológiai Konferencián, azt állítva, hogy a sziget déli részén lévő törészóna „komoly szeizmikus veszélyt” hordoz. A Haitin kedden bekövetkezett, 7.0 erősségű, katasztrofális földrengés éppen ezen a törésvonalon ment végbe.(Forrás: www.hirado.hu)

A média híreiből mindannyian ismerjük az elmúlt hét tragikus haiti-i eseményeit. A kutatók tehát előre jelezték a természeti katasztrófát, de kellően komolyan senki sem vette.

haiti5_k

De vajon kellően komolyan vesszük-e mi magunk – mondjuk éppen Magyarországon – a tudományos berkekből érkező különböző figyelmeztetéseket?

Nap mint nap halljuk:
Globális környezeti válság… Vészesen csökkennek a természetközeli élőhelyek, pusztulnak a fajok… A szén-dioxid koncentráció emelkedése klímaváltozással fenyeget…
Valamit tenni kell… Vissza kellene fognunk magunkat a nem megújuló energiaforrások alkalmazásában… A Föld összes természetközeli élőhelyét a legszigorúbb védelem alá kellene helyezni… Csökkenteni kellene a húsfogyasztást…

Vajon hallgatunk-e ezekre az intő jelekre, a kutatók figyelmeztetéseire?

Remélem, hogy a mi esetünkben más történetet mesélnek majd az utódaink. Mi is tudjuk, hogy baj van. A rendre jelentkező válságjelenségek mutatják ezt. Nekünk is vannak szakértőink, akik nemcsak jelzik, hogy baj van, de adnak megoldási javaslatokat is.

Hallgassunk rájuk! Kezdjük ma!

Ahol pedig már késő, ott segítsünk, ahogy tőlünk telik…
Visszatérve Haitira:
Az Öko-völgy Alapítvány nagyra értékeli mindazokat, akik Haitin segítenek. Személyes értesüléseink szerint a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők segélycsapata is Haitira utazott, hogy napi 600-1000 adag meleg ételt osszon a rászorulóknak.
Az ételosztást Ön is támogathatja, kattintson ide a részletekért!

2 thoughts to “Haitit is előrejelezték…

 • Halupa Zsuzsa

  Nagyon köszönjük a fáradozásaitokat és azt hogy a húsfogyasztás szerepére is felhívjátok a figyelmet.
  Tudomásom szerint sokkal nagyobb szerepe van mint gondolnánk, mivel a metán és egyéb gyorsabban lebomló gázok képződésének ez a fő oka. A co2 Csökkentése nem oldja meg a bajt,mert csak több száz év alatt ürül ki a légkörből, e miatt a hűtő hatása sem érződik, csak nagyon későn és nincs ennyi időnk. A húsfogyasztás nem mondható éppen könyörületes és szeretetteljes cselekedetnek. És mi minden népmesében azt tanítjuk a gyermekeinknek hogy jó tett helyében jót várj.Azon kívül nagyon gazdaságtalan egészségtelen és a Világbank 2 kutatójának legújabb tanúlmánya szerint minimum 51% -ban járul hozzá a globális felmelegedéshez. Nem tudok az ízlelőbinbóinkon kívül egy okot sem hogy,miért együk meg a kedves és szeretetteljes állatbarátainkat.
  Még egy utolsó gondolat. Az 5.-ik kerületben van a Govinda Étterem azt is a Krisna tudatúak üzemeltetik. Menjetek el oda és látni fogjátok, hogy az ízlelő binbóink sem szenvednek hiányt, a fűszerekkel tudjuk elérni azokat a finom ízeket nem pedig kedves érző lények izomszöveteinek feltrancsírozásával.

  Válasz
 • Czúcz Bálint

  Haiti esete tényleg nagyon tanulságos. Ugyanis nemcsak a földrengést jelezték előre, hanem azt is hogy az ország nem vagy alig fog tudni tud majd talpraállni.

  „Haiti’s environmental destruction is a time bomb that needs urgent attention if the country is to preserve its social and economic stability”

  A témát részletesebben is kifejtem a blogomon.

  Válasz

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük