Május 20-án, szombaton a Krisna-völgy megalapítása 30-dik évfordulójának nyitórendezvénye alkalmából Dr. Nagy István agrárminiszter és mások jelenlétében átadásra került hazánk legnagyobb és egyetlen aktív járgányháza.

A járgányház egy újabb jelentős mérföldkő a Krisna-völgyi önellátás fejlesztésében, mivel az állati erő alkalmazása révén kiváltja a környezetszennyező elektromos és benzinüzemű gépek használatát. Krisna-völgyben a bikák és az ökrök a munkaerejükkel vesznek részt a mezőgazdasági tevékenységekben, ami a szántást, boronálást, vetést, a szállítást és más egyéb munkákat jelentette eddig.
Mostantól azonban az újonnan átadott járgányházban a terménydaráló, malom, olajprés, cséplőgép, fűrészgép és sok minden más üzemeltethető ezen a környezetbarát módon.
Az épület egyik részében a járgány kapott helyet, a középső részében találhatóak a meghajtáshoz kapcsolható gépek, s ezeken túl a fenntarthatóság oktatására egy helyiség is elkészült.
A megnyitón részt vett Dr. Nagy István agrárminiszter, Móring József Attila országgyűlési képviselő, Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke, az Indiai Köztársaság Nagykövetségének képviseletében Mr. S Ramji másodtitkár, valamint Sivaráma Swami vezető lelkész és Hosszú Zoltán egyházelnök, valamint sok kedves vendégünk.
A bemutató során egy pár ökör hajtott meg egy terménydarálót, amely a saját gabonánkból a tehenek számára abrakot állított elő.

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük