A napokban nagy megtiszteltetés ért minket, mert Vidák István látogatott el a syama Handmade textilműhelyünkbe néhány kedves tanítványával. István a Magyar Művészeti Akadémia állandó tagja, népművész, textilművész, nemezművész, a Népművészet Mestere, s alkotótársával, Nagy Marival számos népművészeti kiadvány, valamint film szerzője, és még sorolhatnám.
Érkezésük után először leültünk a kertben és kérdésükre elmeséltem, miért kezdtük el a ruházati önellátást, s milyen eredményekig jutottunk el idáig.
Aztán megnéztük a hímzős, a szövős-fonós és végül a növényi festős-nyomódúcos részlegeket. Mivel Istvánék az utóbbi években komolyan foglalkoznak a kékfestéssel, valamint a nyomódúcos mintázás tanulmányozása kapcsán többször jártak az indiai Gudzsarátban, ezért ezt a témát érintettük a legrészletesebben.
Ezek után a Krisna-völgyi Govinda Étteremben megebédeltünk. István bőkezűen osztogatta a műhelyükből ajándékba hozott gyönyörűszép, kékfestős zsákocskákat, s a kosárfonásról írott kiváló könyvét. Megbeszéltük, hogyan fogunk a jövőben együttműködni, majd szívünkbe zárva kedves vendégeinket elbúcsúztunk tőlük. Őszintén mondom, bearanyozták a napunkat.🌞

 

 

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük