Krisna-völgyi forgatag

Honlapunk olvasói most újabb kedves önkéntesünk, Nádas Linda beszámolóját ismerhetik meg a Krisna-völgyi Búcsúban szerzett élményeiről.

Évek óta terveztem, hogy ellátogatok Krisna-völgybe, amikor idén egy főiskolai terepgyakorlat keretében öt csodálatos napot tölthettem Somogyvámoson a Krisna-völgyi bhakták társaságában. Ekkor ismerkedtem meg az Öko-völgy Alapítvánnyal és amikor kaptam tőlük egy lehetőséget, hogy önkéntesként részt vehetek a Krisna-völgyi Búcsúban, örömmel jelentkeztem…

A Búcsú három napja alatt a völgy, annak ellenére, hogy megőrizte tisztaságát, kicsit megváltozott: sok-sok fehér sátor, az ország minden tájáról ideérkező bhakták (Krisna-hívők) és rengeteg szimpatikus „külsős” érdeklődő töltötte meg a templom előtti nagy területet, a templomot, a hatalmas, ínycsiklandó vegetáriánus ételeket kínáló étkező sátrat és a tehenészet felé vezető Tejutat, ahol az Öko-völgy Alapítvány sátra is helyet kapott.

Az egészen nagy méretű sátorban sok-sok érdekes információval és tesztekkel, valamint látványkonyhával vártuk a hozzánk betérő érdeklődő közönséget. Volt ökológiai lábnyomszámítás, mindenki letesztelhette, hogy mennyire él környezet tudatos életet – hozzáteszem meglepően szép eredmények is születtek – belekóstolhatott a védikus konyha finomságaiba és megismerkedhetett az Öko-vögy Alapítvány munkájával, vezetőivel.

Jó volt megtapasztalni, hogy a búcsúba látogatók közül milyen sokaknak fontos a környezete és hogy minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy élhetőbbé tegyék Földünket ne csak magunk, de a későbbi generáció számára is. Jó lenne hinni, hogy nem csak a Krisna-völgybe látogatók ilyen környezettudatosak.

Annak ellenére, hogy a hosszú hétvége alatt időjárás szempontjából kaptunk hideget-meleget, szikrázó napsütést, zuhogó esőt, sátrat megtépázó szelet úgy gondolom, hogy az önkéntesek közül mindenki nagyon jól érezte magát és kellemes élményekkel tért haza. Köszönöm a lehetőséget az Öko-völgy Alapítványnak és a velem dolgozó többi lelkes önkéntesnek!

Jövőre, Veletek ugyanitt!

Nádas Linda

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink

Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
Zöld gondolatok A Zöld gondolatok sorozatunkban szeretnénk közzétenni ismert személyiségek nézeteit a környezettudatosság témájában. Az első idézet legyen Jane Goodall-tól:
"Az amerikai bennszülöttek és a világ más bennszülött népei tudomásul vették, hogy kapcsolatban állnak négylábú, szárnyas és uszonyos testvéreikkel.
Assisi Szent Ferenc szintén testvéreinek tartotta az állatokat: a lehető legnagyobb gyöngédséggel és tisztelettel bánt velük. Sok élőlényt mentett meg a levágásra szánt nyulaktól és bárányoktól kezdve az útra tévedő férgekig."
(Jane Goodall, csimpánzkutató, a Rügyek és Gyökerek Alapítvány alapítója)
[widget id="text-4"]

Zöld gondolatok