Krisna-völgyi forgatag

Honlapunk olvasói most újabb kedves önkéntesünk, Nádas Linda beszámolóját ismerhetik meg a Krisna-völgyi Búcsúban szerzett élményeiről.

Évek óta terveztem, hogy ellátogatok Krisna-völgybe, amikor idén egy főiskolai terepgyakorlat keretében öt csodálatos napot tölthettem Somogyvámoson a Krisna-völgyi bhakták társaságában. Ekkor ismerkedtem meg az Öko-völgy Alapítvánnyal és amikor kaptam tőlük egy lehetőséget, hogy önkéntesként részt vehetek a Krisna-völgyi Búcsúban, örömmel jelentkeztem…

A Búcsú három napja alatt a völgy, annak ellenére, hogy megőrizte tisztaságát, kicsit megváltozott: sok-sok fehér sátor, az ország minden tájáról ideérkező bhakták (Krisna-hívők) és rengeteg szimpatikus „külsős” érdeklődő töltötte meg a templom előtti nagy területet, a templomot, a hatalmas, ínycsiklandó vegetáriánus ételeket kínáló étkező sátrat és a tehenészet felé vezető Tejutat, ahol az Öko-völgy Alapítvány sátra is helyet kapott.

Az egészen nagy méretű sátorban sok-sok érdekes információval és tesztekkel, valamint látványkonyhával vártuk a hozzánk betérő érdeklődő közönséget. Volt ökológiai lábnyomszámítás, mindenki letesztelhette, hogy mennyire él környezet tudatos életet – hozzáteszem meglepően szép eredmények is születtek – belekóstolhatott a védikus konyha finomságaiba és megismerkedhetett az Öko-vögy Alapítvány munkájával, vezetőivel.

Jó volt megtapasztalni, hogy a búcsúba látogatók közül milyen sokaknak fontos a környezete és hogy minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy élhetőbbé tegyék Földünket ne csak magunk, de a későbbi generáció számára is. Jó lenne hinni, hogy nem csak a Krisna-völgybe látogatók ilyen környezettudatosak.

Annak ellenére, hogy a hosszú hétvége alatt időjárás szempontjából kaptunk hideget-meleget, szikrázó napsütést, zuhogó esőt, sátrat megtépázó szelet úgy gondolom, hogy az önkéntesek közül mindenki nagyon jól érezte magát és kellemes élményekkel tért haza. Köszönöm a lehetőséget az Öko-völgy Alapítványnak és a velem dolgozó többi lelkes önkéntesnek!

Jövőre, Veletek ugyanitt!

Nádas Linda

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

Tanfolyamaink
Ősszel induló tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Önfenntartó ruházat – 2. rész Kertészeti innovációink

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A kiút megtalálásához lélekbeli változás szükséges, amelynek során rájövünk, hogy az igazi értéket nem lehet pénzben kifejezni, és az élet megannyi formáját nem lehet áruba bocsátani."
Az Egyházak Világtanácsának nyilatkozata (2000, Genf)