Egy sokak számára kevésbé ismert, de az indiai gasztronómiából elengedhetetlen fűszernövényt mutatunk most be, ami nem más, mint a koriander.
Egy sokak számára kevésbé ismert, de az indiai gasztronómiából elengedhetetlen fűszernövényt mutatunk most be, ami nem más, mint a koriander.
Az üvegházas, vagy fóliás téli zöldségtermesztésünk egyik jelentős tápanyagbombája tud lenni a bordás kel, vagy más néven pak choi.
A ruházati önellátást végző Syama Handmade műhelyünkben sok izgalmas fejlesztés történt az elmúlt időszakban.
A napokban volt Bonyhádon egy előadás, melyben Antal Balázs (Bálamódaka dász), Krisna-völgy főkertésze arról beszélt, hogyan oldható meg a mostani változó klíma mellett az egész éven át történő zöldségtermesztés.
Eljött az ősz amikor sokan ásni kezdik a kertet. Erre szeretnék most alternatívát adni, mert az ásás rontja a talajéletet.
Őszi helyzetjelentés a Krisna-völgyi zöldségkertészetből.
A mostani részben folytatjuk a szennyvízkezelés és -tisztítás témakörét.
A mikroműanyagok mindenhol megtalálhatóak, Földünk legrejtettebb vadonjaiban, az Antarktisz jeges síkságain, és a legmélyebb óceáni árkokban is. Így nem meglepő, hogy a mikroműanyagok, amiket elfogyasztunk, megtalálhatóak a székletben. Ennek fő oka a műanyag csomagolású élelmiszerek és étkészletek használata lehet. Egy új tanulmány azonban különösen megdöbbentő eredményre bukkant: a csecsemőknek nagyobb a mikroműanyag-koncentráció a bélben, mint […]
Új sorozatunk, amely a Beszélgetések az önellátásról című könyvsorozatunkból származik most a szennyvíz témakörét járja körül. Hogyan lehet megoldani nádgyökérzónás tisztítóval ezt a problémát?
Immár egy hónapba életbe lépett az a kormányzati döntés, melynek értelmében tilos egy sor egyszer használatos műanyag terméket forgalomba hozni. Sok ember idegeit borzolja a kérdés, hogy akkor mit lehet ezután helyettük használni?