Öko-porta a Krisna-völgyi Búcsún

Az idei Krisna-völgyi Búcsúban (július 19-21.) is lesz Öko-porta, idéntől Fonás-szövés workshop, valamint Őskohász bemutató is!

Az Öko-portán elérhető lesz népszerű könyvsorozatunk, a Beszélgetések az önellátásról 1-2-3 kötetei, emellett egyéb termékeinket (öko-szatyor, öko-pólók, öko-bögre) is beszerezhetik. A korábbi Öko-völgy tanfolyamaink mellett újabbakat is indítunk ősztől, amikre akár már most lehet jelentkezni.

Az Öko-portán a Fonás-szövés workshopban a gyapjú fonását lehet kipróbálni, megismerni a növényekkel való festés titkait, illetve a nemezelés különféle módszereit (vizes, illetve tűnemezelés)! Ugyanitt megvásárolhatók kézi szövésű karkötőink, táskáink és szőnyegeink is.

Az önfenntartás része a fémszerszámok előállítása. Az Őskohász bemutatóhelyen Dr Thiele Ádám, a BME docense szombaton az agyagkohó készítését, vasárnap pedig a vasoxidból való kohósítástól a kovácsolásig tartó látványos folyamatot tárj szemünk elé úgy, ahogyan azt több, mint ezer éve Somogyban már gyakorolták az őseink.

Szeretne többet tudni az önellátás gyakorlatáról?

Keresse könyvsorozatunkat!

Önellátás

 

 

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

Tanfolyamaink
Ősszel induló tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Önfenntartó ruházat – 2. rész Kertészeti innovációink

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"A gond nem csupán gazdasági vagy technológiai, elsősorban erkölcsi és lelki. Megoldást a gazdaság és a technológia területén csak akkor találhatunk, ha mélységes változás megy végbe a szívünkben, amely elvezethet bennünket életformánk megváltoztatásához, valamint fogyasztásunk és termelésünk fenntarthatatlan formáinak átalakításához."
II. János Pál pápa és Őszentsége I. Bartholomeosz ökumenikus pátriárka