Az idei Krisna-völgyi Búcsúban (július 19-21.) is lesz Öko-porta, idéntől Fonás-szövés workshop, valamint Őskohász bemutató is!

Az Öko-portán elérhető lesz népszerű könyvsorozatunk, a Beszélgetések az önellátásról 1-2-3 kötetei, emellett egyéb termékeinket (öko-szatyor, öko-pólók, öko-bögre) is beszerezhetik. A korábbi Öko-völgy tanfolyamaink mellett újabbakat is indítunk ősztől, amikre akár már most lehet jelentkezni.

Az Öko-portán a Fonás-szövés workshopban a gyapjú fonását lehet kipróbálni, megismerni a növényekkel való festés titkait, illetve a nemezelés különféle módszereit (vizes, illetve tűnemezelés)! Ugyanitt megvásárolhatók kézi szövésű karkötőink, táskáink és szőnyegeink is.

Az önfenntartás része a fémszerszámok előállítása. Az Őskohász bemutatóhelyen Dr Thiele Ádám, a BME docense szombaton az agyagkohó készítését, vasárnap pedig a vasoxidból való kohósítástól a kovácsolásig tartó látványos folyamatot tárj szemünk elé úgy, ahogyan azt több, mint ezer éve Somogyban már gyakorolták az őseink.

Szeretne többet tudni az önellátás gyakorlatáról?

Keresse könyvsorozatunkat!

Önellátás

 

 

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük