Öko-porta a Krisna-völgyi Búcsún

Az idei Krisna-völgyi Búcsúban (július 19-21.) is lesz Öko-porta, idéntől Fonás-szövés workshop, valamint Őskohász bemutató is!

Az Öko-portán elérhető lesz népszerű könyvsorozatunk, a Beszélgetések az önellátásról 1-2-3 kötetei, emellett egyéb termékeinket (öko-szatyor, öko-pólók, öko-bögre) is beszerezhetik. A korábbi Öko-völgy tanfolyamaink mellett újabbakat is indítunk ősztől, amikre akár már most lehet jelentkezni.

Az Öko-portán a Fonás-szövés workshopban a gyapjú fonását lehet kipróbálni, megismerni a növényekkel való festés titkait, illetve a nemezelés különféle módszereit (vizes, illetve tűnemezelés)! Ugyanitt megvásárolhatók kézi szövésű karkötőink, táskáink és szőnyegeink is.

Az önfenntartás része a fémszerszámok előállítása. Az Őskohász bemutatóhelyen Dr Thiele Ádám, a BME docense szombaton az agyagkohó készítését, vasárnap pedig a vasoxidból való kohósítástól a kovácsolásig tartó látványos folyamatot tárj szemünk elé úgy, ahogyan azt több, mint ezer éve Somogyban már gyakorolták az őseink.

Szeretne többet tudni az önellátás gyakorlatáról?

Keresse könyvsorozatunkat!

Önellátás

 

 

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Ősszel induló tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Film a téli zöldségtermesztésről Mérgezett Föld

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ha törődünk az állatokkal, és törődünk a Földdel, akkor számtalan állat, ember és lakóhely boldogulhat sokkal jobban, mint egy tiszteleten, törődésen, együttérzésen, emberségen, könyörületen alapuló erkölcs hiányában." (Marc Bekoff biológiaprofesszor, a Rügyek és Gyökerek Alapítvány helyi koordinátora) Mindenfelől válságok sújtanak bennünket mostanában. Mivel tönkretettük magunk körül az élővizeket, a földeket, a levegőt és szinte az egész bolygót, ezért súlyos környezeti válsággal kell küzdenünk. Emellett folyamatos háborúk, terrorcselekmények, pereskedések okoznak komoly makro- és mikroszintű társadalmi válságokat. Ezeket tetőzik az időről-időre begyűrűző gazdasági válságok. De mi az igazi oka ennek a rengeteg, alapvető értékeket megrengető válságnak? A válasz az, hogy mindezeknek az igazi gyökere egy mély világnézeti válság, amely az egyre súlyosabb materializmus felé próbál rántani mindenkit. A materializmus értékrendje folyamatosan degradálódik, s ezért nem képes megfelelő, időtálló alapot jelenteni. Amíg az emberiség az individualista, önző, kihasználó értékrendet nem cseréli fel egy lelki-spirituális szemléletmóddal, addig a fenti válságok csak egyre súlyosabbá válnak. Ezért mindenkinek változtatnia kell a környezetéhez való hozzáállásán és ennek tettekben is meg kell mutatkoznia! Amíg lájkoljuk a zöld gondoltokat, de közben teleszemeteljük a világunkat és nem kezdünk visszatérni egy természetesebb életmód felé, addig nincs esély arra, hogy nagyban is megváltozzanak a dolgok. Te legyél az a változás, amit szeretnél, hogy megvalósuljon!  
Zöld gondolatok 2.