Ha szeretne biokertészeti gyakorlatot szerezni, bepillantani egy ökofalu lakóinak mindennapjaiba, élvezni a Krisna-völgyi békét és derűt, egészséges és ínycsiklandó vegetariánus ételeket fogyasztani, akkor jó szívvel ajánljuk: jöjjön el pár nap, vagy akár több hét kötetlen önkéntes munkára a Krisna-völgyi biokertészetbe!

Megszállni Somogyvámos faluban van mód, ami Krisna-völgy központjától gyalog kb. negyed óra.
A szállások ára 2000-3000 Ft között van, a Krisna-völgyi étkezés pedig 360 Ft-os reggeli és 800 Ft-os ebéd áron lehet igénybe venni.
A belépés Krisna-völgy területére az önkéntesek számára természetesen ingyenes.

Jelentkezzen most, várjuk szeretettel!

Írjon nekünk az info ’kukac’ okovolgy.hu címre.

Kedvcsinálóként ajánljuk szíves figyelmébe a Krisna-völgyi kertészet saját blogját.

8 thoughts to “Önkéntesség 2010-ben Krisna-völgy biokertészetében

 • Bárány Angéla

  Kedves Szilvia!

  Szeretnék résztvenni önkéntesként a Krisna-völgy munkájában. Sajnos már több mint egy éve munkanélküli vagyok, és nem igazán találom a nekem való munkát. Előző munkahelyem egy kertészetben volt, ahol nem igazán biomódon gazdálkodtunk. Talajnélküli termesztés, termál fűtésű kertészetben, ahol ugyan használtunk hasznos rovarokat a védekezésben, és egy darabig még ökoszerekkel is permeteztünk, de ez csak addig működött amíg látott a vezetés arra reményt hogy még megmenthető az állomány, és nem megy tönkre a termés, amiből természetesen a profitot várta a kertészet.
  Én mindíg is a természetesség híve voltam, és számomra nagy belső konfliktust jelentett hogy elfogadjam azt hogy nagy hasznot termelni, csak műtrágyával, hatásos permetszerekkel, és csak nagyon feszített munkatempóval lehet.
  Valójában megkönnyebbültem mikor eljöttem a kertészetből, és sajnos azóta hallani sem akarok arról hogy kertészetben dolgozzak. Igazából elegem lett abból az elviselhetetlen légkörből és szennyezésből ami ott volt.
  A környékünkön egy páran foglalkoznak öko-termeléssel, de mivel nincs meg az összefogás az emberek között, a kis nadrágszíj parcellákon nem igazán lehet megfelelően elkülönített módon gazdálkodni.
  No szóval, csak szeretnék kedvet kapni ahhoz hogy a kertészkedés igen is lehet kellemes és szép.
  Ha van mód rá, szeretnék egy pár napra elutazni a Krisna-völgybe, és tapasztalatot gyűjteni, egy másfajta szemléletből is.

  Előre is köszönöm a választ.

  Üdvözlettel: Angéla

  Válasz
 • Bárány Angéla

  Köszönjök ezt a hetet amit a Krisna-völgyben tölthettünk. Azt hiszem nagyon szerencsések vagyunk azért hogy lelkileg fejlődhettünk ebben az életünkben, és megtudhattuk hogy milyen kivételes helyzetben vagyunk azálltal hogy embernek születtünk. Biztos vagyok benne nem egy életre szólt az a tanítás amit itt kaptuk, de azon leszünk hogy még ebben az életünkben hasznosíthatsuk is a tanultakat.
  Esténként az „India rejtett kincse” című könyvet olvasgattam, és egyik este feltettem magamnak a kérdést, hogy miért is jöttem Krisna-völgybe önkéntesnek, mi volt az ami azt súgta ide kell jönnöm.
  A könyv sorai között olvasva megkaptam a választ a kérdésemre:

  „A Felsőlélek és az egyéni lélek olyan, mint két madár, amelyik ugyan azon a fán ül. Az egyéni lélek a fa gyümölcseit csipegeti, míg a Felsőlélek tanúja társa tetteinek, és várja, hogy az felhagyjon az átmeneti örömök kergetésével. Persze ahhoz, hogy ez megtörténjen, néha több életet is várnia kell. Ám amikor az élőlény végül szeretettel és odaadással a Felsőlélek felé fordul, a Felsőlélek beleegyezik abba, hogy vezesse őt, és úgy alakítja az életét, hogy találkozzon egy tiszta bhaktával, aki már sikeresen megvalósította Bhagavánt. Amikor ez bekövetkezik a kereső eljut az istentudat végső, legmagasabb szintjére.”

  Hare Krisna

  Válasz
 • kis jános

  HARE KRISNA ÉRDEKLŐDNI SZERETNÉK ,HOGY POLGÁRI ALKALMAZOTTAKAT FOGLALKOZTATNAK E A KERTÉSZETBEN VAGY A TELEP EGÉSZ TERÜLETÉN ,? ott lakással ,vagy nélküle teljes ottléttel ,vagy fizetésért ottlakás nélkül , ?? Egy hatvan három éves hölgy ismerősöm részére érdeklődöm ?

  Válasz
  • Premamoya Das

   Önkénteseket legfeljebb 3 hónapra tudunk fogadni. A szolgálat ellenében szállást és étkezést biztosítunk. A jelenlegi járvány ideje alatt azonban ezt a lehetőséget szüneteltetjük.

   Válasz
 • Emmanuel Noi

  Dear sir please i will like to volunteer for your farm work with a group of six volunteers,we are from Ghana in West Africa.

  Válasz
  • Premamoya Das

   Dear Emmanuel, Thank you for your letter. I will send it to Sukhayanti, who will give answer for you.

   Válasz
 • Clement

  Dear sir please We will like to volunteer for your farm work with a group of 4 volunteers, we are from Ghana.

  Válasz
  • Premamoya Das

   Dear Clement

   Thank you for your letter. Which date would you like to come?
   Best,
   Peter

   Válasz

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük