Önkéntesség

Az Öko-völgyben különféle tevékenységeinkhez állandó segítségre van szükségünk. Bár néhány részleg az év bizonyos időszakában aktívabb, mások egész évben teljes üzemben dolgoznak.

Ezen a weboldalon megtalálhatja a különféle önkéntes lehetőségeket, amit az Öko-völgy kínál Önnek.

Invitáljuk, hogy jöjjön önkéntesnek az Öko-völgybe és nagylelkű segítségén keresztül legyen részese jövőképünknek és tevékenységeinknek.

Amennyiben szeretne önkéntesnek jelentkezni, töltse ki önkéntes űrlapunkat: https://goo.gl/forms/eT5geJkIH7deY9hq2

Külsős önkéntes lehetőségek:

PHP programozó:

Leírás: PHP programozót keresünk. Eleinte, ez a szolgálat távolból végezhető, azzal az opcióval, hogy a a jogosult jelölt a jövőben a helyszínen is teljesíthet szolgálatot.

Követelmények: Tapasztalt PHP programozó.

Szolgálat: Folyamatos önkéntes lehetőség.

Videóvágás:

Leírás: Szakképzett személyt keresünk, aki videókat készít számunkra. Ez a szolgálat távolból vagy a helyszínen egyaránt végezhető.

Követelmények: képes használni a videó-készítő eszközöket. Saját videó-készítő program előnyt jelent.

Szolgálat: Folyamatos önkéntes lehetőség

Angol-magyar fordító:

Általános információ: Olyan személyt keresünk, aki e-maileket és más rövid szövegeket fordít angolról magyarra. Eleinte, ez a szolgálat távolból végezhető, azzal az opcióval, hogy a jogosult jelölt a jövőben a helyszínen is teljesíthet szolgálatot.

Követelmények: titoktartás, max. 24 órán belül, napi 2 e-mail fordítása.

Önkéntes szolgálat: Folyamatos önkéntes lehetőség

Helyszíni önkéntes lehetőségek:

Azok, akik napi 7 órás önkéntes szolgálatot végeznek, ingyenes szálláslehetőséget kapnak egyik vendégházunkban (közös szobában közös fürdőszobával) valamint napi kétszeri ingyenes étkezést.

Mezőgazdasági részleg

Leírás: Segítségnyújtás zöldséges kertünkben és nagy termőföldjeinken.

Követelmények: Jó fizikai állapot, kültéri, különböző időjárási viszonyok között történő munkavégzési képesség.

Szolgálat: Minden évben áprilistól szeptemberig.

Gyümölcsösök és virágoskertek:

Leírás: Segítség virágoskertjeink és gyümölcsfáink megőrzésében valamint a gyümölcsök szüretelésében.

Követelmények: A gyümölcsösben csak olyan önkénteseket fogadunk, akik három hónapra tudnak jönni. Megbízható munkaerő, jó fizikai állapotban van, képes kültéri, különböző időjárási viszonyok közötti, több órán át tartó kemény fizikai munkára.

Szolgálat: Gyümölcsös – márciustól októberig. Virágoskertek – júniustól augusztusig.

Étterem:

Leírás: Ez a szolgálat az ételek előkészítésében és éttermünkben történő felszolgálásában való segítségnyújtást foglalja magában.

Követelmények: Képes a konyhában való munkára, a zöldségek szeletelésére és az ételek előkészítésére valamint a vendégek kiszolgálására. Amennyiben vegetáriánus, az előnyt jelent.

Szolgálat: Minden évben májustól októberig.

Vendégházak:

Leírás: Ez a szolgálat a szobák takarításában valamint a vendégház éttermében történő segítségnyújtást (az ételek előkészítése és felszolgálása) foglalja magában.

Követelmények: Figyel a részletekre, képes takarítani, a tisztaságot fenntartani, a konyhai környezetben való munkavégzésre.

Szolgálat: Minden évben májustól októberig

 

Comments are closed.

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink

Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
“Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival Rovarpusztító rozsdafarkúak biokertünkben – kisfilm

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Ha törődünk az állatokkal, és törődünk a Földdel, akkor számtalan állat, ember és lakóhely boldogulhat sokkal jobban, mint egy tiszteleten, törődésen, együttérzésen, emberségen, könyörületen alapuló erkölcs hiányában." (Marc Bekoff biológiaprofesszor, a Rügyek és Gyökerek Alapítvány helyi koordinátora) Mindenfelől válságok sújtanak bennünket mostanában. Mivel tönkretettük magunk körül az élővizeket, a földeket, a levegőt és szinte az egész bolygót, ezért súlyos környezeti válsággal kell küzdenünk. Emellett folyamatos háborúk, terrorcselekmények, pereskedések okoznak komoly makro- és mikroszintű társadalmi válságokat. Ezeket tetőzik az időről-időre begyűrűző gazdasági válságok. De mi az igazi oka ennek a rengeteg, alapvető értékeket megrengető válságnak? A válasz az, hogy mindezeknek az igazi gyökere egy mély világnézeti válság, amely az egyre súlyosabb materializmus felé próbál rántani mindenkit. A materializmus értékrendje folyamatosan degradálódik, s ezért nem képes megfelelő, időtálló alapot jelenteni. Amíg az emberiség az individualista, önző, kihasználó értékrendet nem cseréli fel egy lelki-spirituális szemléletmóddal, addig a fenti válságok csak egyre súlyosabbá válnak. Ezért mindenkinek változtatnia kell a környezetéhez való hozzáállásán és ennek tettekben is meg kell mutatkoznia! Amíg lájkoljuk a zöld gondoltokat, de közben teleszemeteljük a világunkat és nem kezdünk visszatérni egy természetesebb életmód felé, addig nincs esély arra, hogy nagyban is megváltozzanak a dolgok. Te legyél az a változás, amit szeretnél, hogy megvalósuljon!  
Zöld gondolatok 2.