brown ranch2Előadónk, Kökény Attila korábban számítógépes rendszereket épített, majd rájött, hogy nem mindegy, mi kerül a levesébe…
Ekkor kezdett el foglalkozni a szántás nélküli („no tillage”) technológiával, majd miután sok külföldi szakirodalmat is áttanulmányozott, a gyakorlati és elméleti ismeretek sokaságát egy működő rendszerbe foglalta.

Előadásában elmagyarázza a szántásos gazdálkodás hátrányait, és egy pozitív választ ad arra a kérdésre, hogy: „De hát akkor mit csináljak ha nem szántok?” A technológia, amelyet magyarra lefordítva talajmegújító mezőgazdaságnak hív, lehetővé teszi, hogy öt év alatt megduplázzuk, majd hosszabb távon még tovább növeljük a talaj humusztartalmát, ami azt eredményezi, hogy a különböző időjárási szélsőségek, mint például az aszály és felhőszakadás egyáltalán nem, vagy csak sokkal kisebb mértékben befolyásolják a termésbiztonságot.

 

20141123_143026A képen a hazánkban szokásos szántási technológia látható – mikrobiális holokauszt maximális szerkezetrombolással! Jelszó: Majd a fagy szétüti a rögöket!

 

Az országban már többfelé követik a javaslatait, és volt olyan hely ahol  5 év alatt sikeresen megduplázták a talaj humusztartalmát. További információk Kökény Attiláról és az általa oktatott talajművelési rendszerről: http://talajdoktor.blogspot.hu/ (Katt a linkre)

Az előadás október 18-án lesz Somogyvámoson, előre láthatólag 9-9.30-tól 17-18 óráig, egy óra ebédszünettel. A műsorváltoztatás jogát még fenntartjuk, és a jelentkezőket pontosan értesítjük majd a részletekről!
A programon való részvétel díja: 1000 Ft.

Fontos! A helyek limitáltak, csak az első 30 főt tudjuk fogadni, a jelentkezés sorrendjében!

Ha rész kíván venni a bemutatón, írjon egy elektronikus levelet az antardhi”kukac”krisna.hu email-címre.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 

Antardhi dász (Kósa Antal)
Krisna-völgy

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük