A méhviaszos krém az egyik legegyszerűbb természetes (zöld / natúr-) kozmetikum. Száraz bőrre, például kézre, sarokra, vagy bármilyen egyéb kifejezetten száraz, erősen igénybe vett testfelületre kiváló.

Ha zuhanyzás után, a felmelegedett, enyhén nedves bőrbe masszírozod bele, még hidratáló hatással is számolhatsz (az olajozó hatás mellett). Nem tartalmaz kőolaj származékot (mint a bolti krémek többsége), így bőrbarátabb, hatékonyabb.

Hozzávalók:

400 g növényi olaj (pl. extra szűz olíva olaj)

75 g méhviasz (Kapható például méhészeti boltokban. Bármilyen formában alkalmas a célra, hiszen a készítés során felolvasztjuk. A méhviasz gyertyák tisztábbak, mint a méhsejtes „műlép”. Bio minősítésű méhészetből származó méhviasz nehezebben szerezhető be, de természetesen ez tekinthető a leginkább vegyszermentesnek).

5-40 ml illóolaj (Csírátlanító hatása miatt ajánljuk a teafa és levendula illóolajokat, de illat szempontjából tetszőlegesen választható, milyen fajtát használsz.)

1 evőkanál búzacsíra olaj (vagy E-vitamin. Elhagyható, az illóolajoknak köszönhetően hónapokig eláll búzacsíra/E-vitamin nélkül is).

Elkészítés:

Nagyon egyszerű. A növényi olajba tedd bele a méhviaszt, és lassan melegítsd (kíméletesebb vízfürdőn, gőz felett).

Miután a méhviasz elolvadt, keverd össze alaposan a folyadékot, tedd hozzá az illóolajokat, (és búzacsíra olajat, E-vitamint).

Öntsd tégelybe, és tedd félre egy napra.

Ahogy hűl, fokozatosan megszilárdul.

Kész 🙂

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük