Új szociális Szövetkezet kezdte meg működését Somogyvámoson

P2290182_leadEurópai Uniós támogatásból kezdte meg működését az Udvarom Szociális Szövetkezet.

A “Hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatása park- és közterület fenntartási szolgáltatásokban” című projekt célja olyan szociális alapon működő gazdálkodó szervezet elindítása Somogyvámoson, melynek tevékenysége a helyi igény- és szükségletfelmérésre alapozva, értéket teremtve segíti helyi hátrányos helyzetűek számára a biztosabb megélhetést. A tervezett szolgáltatások fő tevékenységcsoportja a parkfenntartási, és a közterület-fenntartási és egyéb kiegészítő szolgáltatások, a helyben és a környékbeli településeken jelentkező igényeknek és szükségleteknek megfelelően.

P2290182_resize

2015. nyarától Somogyvámos és a környező települések lakói, vállalkozói, önkormányzatai a gyepfelületek fenntartásától kezdve a fák, fasorok fenntartásán az egy- és kétnyári virágpalánták kiültetésén keresztül a Díszfák, díszcserjék, gyümölcsfák gondozásáig sokféle szolgáltatást igénybe vehetnek. Ezekhez kapcsolódnak olyan kiegészítő szolgáltatások, mint a Közterületi utak fenntartása (gyomirtás, felülterítés) vagy akár a közterületek takarítása, hulladékgyűjtés és szállítás is. A projekt keretében 6 fő, hátrányos helyzetű, tartós munkanélküli személy kerül foglalkoztatásra. 

A projekt végrehajtásával előmozdítható és erősíthető a társadalmi felelősségvállalás és kohézió, valamint a helyi potenciálra épülő gazdasági tevékenységek fejlesztése Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségében egy zsáktelepülésen, Somogyvámoson.

Hagyj üzenetet

1%
Az Öko-völgy Alapítvány adószáma:
18786435-1-14

2017-ben 403.431 Ft felajánlás segítette ismeretterjesztő tevékenységünket. Köszönjük!
Tanfolyamaink
Tanfolyamaink listája innen elérhető

Keresés
Webshop
Ökovölgy hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
E-mail cím újra:*
Kisfilmek
Gömörszőlős – Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért “Az étel nem a boltból származik.” Film Sivaráma Swamival

Kiadványaink
Szakdolgozóink
Az Öko-völgy Alapítvány konzultációs segítségével eddig 53 hallgató védte meg szakdolgozatát vagy doktori értekezését.
Védjegy használati jog
Idézet
"Kevés a környezetet "csak védeni". (...), ma már egyedül a tudatos és bölcs környezethasználat vezethet eredményre."
Kóródi Márta