P2290182_leadEurópai Uniós támogatásból kezdte meg működését az Udvarom Szociális Szövetkezet.

A „Hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatása park- és közterület fenntartási szolgáltatásokban” című projekt célja olyan szociális alapon működő gazdálkodó szervezet elindítása Somogyvámoson, melynek tevékenysége a helyi igény- és szükségletfelmérésre alapozva, értéket teremtve segíti helyi hátrányos helyzetűek számára a biztosabb megélhetést. A tervezett szolgáltatások fő tevékenységcsoportja a parkfenntartási, és a közterület-fenntartási és egyéb kiegészítő szolgáltatások, a helyben és a környékbeli településeken jelentkező igényeknek és szükségleteknek megfelelően.

P2290182_resize

2015. nyarától Somogyvámos és a környező települések lakói, vállalkozói, önkormányzatai a gyepfelületek fenntartásától kezdve a fák, fasorok fenntartásán az egy- és kétnyári virágpalánták kiültetésén keresztül a Díszfák, díszcserjék, gyümölcsfák gondozásáig sokféle szolgáltatást igénybe vehetnek. Ezekhez kapcsolódnak olyan kiegészítő szolgáltatások, mint a Közterületi utak fenntartása (gyomirtás, felülterítés) vagy akár a közterületek takarítása, hulladékgyűjtés és szállítás is. A projekt keretében 6 fő, hátrányos helyzetű, tartós munkanélküli személy kerül foglalkoztatásra. 

A projekt végrehajtásával előmozdítható és erősíthető a társadalmi felelősségvállalás és kohézió, valamint a helyi potenciálra épülő gazdasági tevékenységek fejlesztése Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségében egy zsáktelepülésen, Somogyvámoson.

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük