Tavaly elindult egy európai polgári kezdeményezés, amely a környezetünk megóvása érdekében az állatok levágásának ipari méretű betiltását tűzte ki célul.

A klímaváltozás egyik jelentős oka a nagyüzemi állattartás, mivel az üvegházhatású gázok minimum 18%-ért felelős, ami egyesek szerint ez akár 50% is lehet. Emellett a sertésinfluenza, a madárinfluenza és más állatokról az emberre átterjedő járványok időnként komoly biológiai veszélyt is jelentenek.

Nem utolsó sorban pedig erkölcsi okokat is megemlítenénk. Ha a testünket fenn tudjuk tartani vegetáriánus táplálkozással, akkor miért kellene ártatlan állatok milliárdjait legyilkolni a vágóhidakon? Ennek az öldöklésnek a eredménye rengeteg újabb erőszak, amit például a háborúk formájában is tapasztalhatunk.

Az End The Slaughter Age (ETSA) nevű szervezet petícióját már több, mint 848.000 európai polgár aláírta. Ahhoz, hogy az Európai Unió tárgyalja ezt a javaslatot, ahhoz egymillió aláírás szükséges, ezért már nem sok hiányzik. Június 6-ig tart a kampány.

A petíció itt található:

https://eci.ec.europa.eu/025/public/#/screen/home

Az ETSA elérhetőségei:

Facebook: https://www.facebook.com/ETSA.EU.HU

Instagram: https://www.instagram.com/endtheslaughterage_hun/

Honlap: https://endtheslaughterage.eu/hu/

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük